Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Πλημμύρισαν Γιάννενα και Μεσολόγγι - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες


- Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ
- Σήμερα και αύριο θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση
- Έριξε 100 λίτρα νερού ανά τ.μ στα Γιάννενα, 
- Στις 14.00 αναμένεται να ανοίξουν οι ουρανοί στην Αττική
- Πλημμύρισε το Μεσολόγγι
- Πότε θα σταματήσουν οι βροχές
- Αναλυτική πρόγνωση εως και το Σάββατο από το μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό

Η επέλαση της κακοκαιρίας έχει ξεκινήσει από χθες το βράδυ από τα δυτικά.

Οπως δήλωσε στο Newsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός "έπεσαν 100 λίτρα βροχής ανά τ.μ στα Γιάννενα, 80 λίτρα βροχής ανά τ.μ στην Άρτα, 70 λίτρα βροχής ανά τ.μ στην Αμαλιάδα, 60 λίτρα βροχής ανά τ.μ στην Καστοριά και στα Ζαγοροχώρια, 50 λίτρα βροχής ανά τ.μ στην Καλαμάτα.

Αυτή την ώρα βρέχει στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Λαμία, στην Κόρινθο ενώ στις 14.00 το μεσημέρι αναμένεται να ανοίξουν οι ουρανοί στην Αττική".

Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση περιμένουμε σήμερα Τρίτη



Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει από το Ιόνιο και τα δυτικά και αργότερα θα επεκταθεί στα κεντρικά και τα ανατολικά με βροχές, σποραδικές καταρχήν οι οποίες αργότερα θα δυναμώσουν και θα συνοδευτούν από ισχυρές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. 

Τοπικά η σφοδρότητα της βροχής θα είναι μεγάλη κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στην Κέρκυρα και μετά στην Ηπείρο, στην Ηγουμενίτσα, στην Πρέβεζα, στην Άρτα, στα δυτικά, στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στην Πάτρα, στον Πύργο και αργότερα στην Καλαμάτα. Από την κακοκαιρία θα επηρεαστούν επίσης τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, δηλαδή τα Γρεβενά και μετά η Φλώρινα, η Κοζάνη, η Βέροια, η Νάουσσα και η Έδεσσα. Τα φαινόμενα θα προχωρούν όλο και ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την κεντρική χώρα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και βεβαίως και την Πελοπόννησο. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, κυρίως στα νοτιότερα πελάγη θα είναι οι μεγαλύτερες εντάσεις των ανέμων. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 18 εως 28 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από 19 εως 31εναν και στα νησιά από 22 εως 31εναν βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική θα επικρατήσει αρχικά συννεφιά η οποία από το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσει. Θα εκδηλωθούν βροχές κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ αλλά στα ανοιχτά του νομού θα φτάσουν και τα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21εναν έως 31εναν βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 εως 28 βαθμούς κελσίου. 

Ακούστε την πρόβλεψη από σήμερα μέχρι και το Σάββατο


Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Τετάρτη


Η κακοκαιρία θα προχωρήσει στην ανατολική και βόρεια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα με σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα εξακολουθήσουν να είναι ισχυρές με εντονα φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. 

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος καθώς θα υπάρχουν μεν ανοίγματα με ηλιοφάνεια, ωστόσο οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε απο το βράδυ της Τετάρτης και μετά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια απο ανατολικές διευθύνσεις ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιάδες 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 18 εως 27 βαθμούς, στα κεντρικά από 19 εως 30 βαθμούς και στα νησιά απο 23 εως 30 βαθμούς κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε υγρασία, αραιή συννεφιά η οποία το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσει κυρίως στα βόρεια του νομού οποτε δεν αποκλείετιαι να έχουμε κάποιες μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21εναν εως 30 βαθμούς κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές με βροχές και μπόρες οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα ειναι κατά τόπους ισχυρές και κυρίως προς την περιοχή της Χαλκιδικής. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 20 εως 27 βαθμούς κελσίου. 


Τι καιρό θα κάνει από την Πέμπτη έως το Σάββατο


Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο περιμένουμε βελτιωμένο καιρό σε όλη τη χώρα και μόνο στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα υπάρχει αστάθεια η οποία το μεσημέρι και το απόγευμα θα δίνει κάποιες σποραδικές βροχές και μπόρες κυρίως στις ορεινές περιοχές. Στην υπόλοιπη νότια, ανατολική και νησιωτική χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι αυξημένες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε βοριάδες 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 17 εως 27 με 28 βαθμούς, στα κεντρικά από 18 εως 30 με 32 βαθμούς και στα νησιά από 22 εως 31εναν με 32 βαθμούς κελσίου. 


Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ


Σήμερα Τρίτη τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου ενώ στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νοτιάς χώρας θα ασθενήσουν.

Την Τέταρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom