Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Μπλεγμένος σε αμαρτωλή ΜΚΟ ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ; - Ηταν αντιπρόεδρος της κρατικής οργάνωσης «Έργο Πολιτών»


Εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο της οργάνωσης για τις ΜΚΟ «Έργο Πολιτών», που ελέγχεται από τη δικαιοσύνη και απασχόλησε πριν από μερικούς μήνες όλα τα ΜΜΕ, είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, παρότι έχει εξαφανιστεί από το βιογραφικό του ότι υπήρξε αντιπρόεδρος της και μάλιστα με ρουσφετολογικό διορισμό, επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, του οποίου ήταν σύμβουλος για θέματα δημόσιας διοίκησης.
της Βασιλικής Σιούτη
Πρόκειται για τη διαβόητη κρατική οργάνωση με το ανύπαρκτο ουσιαστικό έργο, που κατασπατάλησε εκατομμύρια ευρώ λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση, πρόεδρος της οποίας υπήρξε ο Στέλιος Συρμόγλου που δήλωνε κι αυτός φίλος του Κώστα Καραμανλή.

Τα «στελέχη» του χρηματοδοτούμενου από το δημόσιο φορέα (με πλήρως αδιαφανή τρόπο) ήταν μια παρέα κομματικών φίλων της Ν.Δ, που διορίστηκαν (επίσης αδιαφανώς) σε έναν άχρηστο οργανισμό που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να βολέψει κομματικούς φίλους, σπαταλώντας δημόσιο χρήμα. 

Η υπόθεση έλαβε μεγάλη δημοσιότητα πρόσφατα, μετά από πόρισμα ελεγκτών που βρήκαν επιπλέον πλήθος παρανομιών, και αφού ο πρώην υπουργός Πολιτισμού,Παύλος Γερουλάνος έστειλε το φάκελο της στη δικαιοσύνη. Το όνομα του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη ωστόσο ως αντιπροέδρου, δεν εμφανίστηκε πουθενά, όπως και των υπολοίπων στελεχών της φιλοκυβερνητικής παρέας.



Κι αυτό γιατί το όνομα του κ. Μακρυδημήτρη μαζί με των μελών του Δ.Σ και αρκετών άλλων , που πληρώνονταν αδρά για να συμμετέχουν σε μία κρατική οργάνωση χωρίς αντικείμενο, είχε κατεβεί από την ιστοσελίδα της οργάνωσης με την εμφάνιση των πρώτων δημοσιευμάτων που μιλούσαν για την αδιαφάνεια που επικρατούσε, και αναρωτιόνταν για τη χρησιμότητα του. Τότε έμεινε μόνο το όνομα του προέδρου Στέλιου Συρμόγλου, που αμειβόταν με 9.500 ευρώ το μήνα για να διευθύνει τον …άχρηστο οργανισμό.

Το «Εργο Πολιτών» προέβλεπε 24 θέσεις, όλες εκτός ΑΣΕΠ που πληρώθηκαν με αδιαφανή κριτήρια (βασικά ρουσφέτια της Ν.Δ) και μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου φέρεται να έλαβαν 5 εκατομμύρια ευρώ για περίπου μια πενταετία.

Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης το 2011 ανακάλυψε ένα σωρό παρανομίες , για τις οποίες γίνονται έλεγχοι, , όπως π.χ ότι την περίοδο 2005-2009 καταβάλλονταν, μέσω επιδομάτων στους προϊσταμένους αποδοχές διπλάσιες από εκείνες που προβλέπονταν και κακοδιαχείριση των διαθέσιμων πόρων που κατευθύνονταν σε μισθούς και αμοιβές εξωτερικών συνεργατών αντί για τις δράσεις του Οργανισμού. Δηλαδή, ξοδεύτηκαν εκατομμύρια ευρώ που μοιράστηκαν σε κομματικούς φίλους και ανύπαρκτο ουσιαστικό έργο.Το σκάνδαλο απασχόλησε πρόσφατα όλα τα ΜΜΕ μετά τη διαρροή του πορίσματοςαλλά είχε αποκαλυφθεί επίσημα μετά την αποχώρηση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Υπήρξαν ωστόσο ρεπορτάζ που είχαν αποκαλύψει το σκάνδαλο πολύ νωρίτερα, όσο λάμβανε χώρα, αλλά τότε οι πρωταγωνιστές του ήταν ισχυροί. 

Το όνομα του Αντώνη Μακρυδημήτρη, παρότι υπήρξε στέλεχος της εν λόγω οργάνωσης, δεν εμφανίστηκε ούτε στις πρόσφατες αποκαλύψεις και κατάφερε να βγει από αυτό αβρόχοις ποσί, χωρίς ποτέ να γίνει γνωστή η συμμετοχή του στον οργανισμό, για την οποία υπάρχει σαφής αναφορά όμως σε παλιά ρεπορτάζ , όπως το δημοσίευμα του ΑΠΕ 22-9-2006


Από δημοσίευμα του ΑΠΕ το 2006 

Κάπως έτσι και παρότι η δικαιοσύνη ελέγχει ακόμα τον οργανισμό «Έργο Πολιτών» ο αντιπρόεδρός του κ.Αντώνης Μακρυδημήτρης βρέθηκε πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, με διαβεβαιώσεις μάλιστα ότι γνωρίζει πολύ καλά από δημόσια διοίκηση.

Ο νυν πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ το διάστημα 2004-2009 είχε οριστεί επίσης σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Διοίκησης του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο είχε γράψει και ένα βιβλίο με τίτλο «Κωνσταντίνος Καραμανλής: Ένα παράδειγμα πολιτικής ηγεσίας» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom