Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξαφνικά στην Αμφίπολη (φωτο & βίντεο)

Άνδρες της ΟΠΚΕ φυλάσσουν την πύλη - Κλείνει ο δρόμος προς τον λόφο Καστά

του Βασίλη Παναγιωτίδη

Άμεσα φαίνεται ότι ανταποκρίθηκε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας στο αίτημα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, για ενίσχυση της αστυνομικής φρούρησης στον Λόφο Καστά.

Ήδη τα μέτρα ασφαλείας στις ανασκαφές στην Αμφίπολη έχουν ενισχυθεί, ενώ στην είσοδο της πύλης έχουν τοποθετηθεί άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος), προκειμένου να διαφυλάξουν την ασφάλεια στον χώρο.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, η παρουσία των αστυνομικών είναι διακριτική και προσπαθεί να μην δημιουργεί προβλήματα στην περιοχή, ενώ μία τέτοια ενίσχυση της αστυνομικής φρούρησης έχει κριθεί αναγκαία εξαιτίας της τεράστιας σπουδαιότητας της συγκεκριμένης ανασκαφής που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και έχει στρέψει πάνω της το παγκόσμιο ενδιαφέρον.



Να σημειωθεί επιπλέον ότι από σήμερα κλείνει ο δρόμος που οδηγεί από το χωριό της Μεσολακκιάς στον λόφο Καστά και απαγορεύεται η δίοδος σε οποιονδήποτε δεν έχει εργασία στις ανασκαφές προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
 thousandnews.gr

Διαβάστε επίσης:
Νέα ευρήματα στην Αμφίπολη: Βρέθηκε επιστύλιο πίσω από τις Καρυάτιδες - Διαψεύδονται οι πληροφορίες για επιγραφές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom