Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση ναυαγών - Δύο νεκροί κι ένα κορίτσι σε κρίσιμη κατάσταση


Ολονύχτια επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος,η οποία περιελάμβανε την παραλαβή και τη μεταφορά έξι ανθρώπων, οι οποίοι βρέθηκαν στη θάλασσα για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Το Λιμενικό ειδοποιήθηκε από δύο εμπορικά πλοία τα οποία εντόπισαν έξι ναυαγούς, 160 ναυτικά μίλια από την Παλαιοχώρα Χανίων σε περιοχή αρμοδιότητας Μάλτας. Ζητήθηκε η συνδρομή του Λιμενικού μας Σώματος, οπότε και άμεσα απογειώθηκε Super Puma.

Στις 2:50 τα ξημερώματα, στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο Super Puma, το οποίο συναντήθηκε με τα δύο εμπορικά πλοία σημαίας Λιβερίας και Ηνωμένου Βασιλείου 60 ναυτικά μίλια από την Παλαιοχώρα Χανίων και παρέλαβε έξι ναυαγούς,τέσσερις άνδρες,μία γυναίκα κι ένα μικρό κορίτσι, τους οποίους μετέφερε στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στην συνέχεια με δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων, καθώς έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης λόγω υποθερμίας.

Η κατάσταση του διασωθέντος μικρού κοριτσιού είναι πολύ κρίσιμη και η νοσηλεία του στη Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας φαίνεται να είναι αναγκαία.

Στην ίδια περιοχή από την ομάδα διάσωσης εντοπίστηκαν να επιπλέουν και δύο πτώματα,ενός ηλικιωμένου και ενός κοριτσιού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για μετανάστες, που ναυάγησαν κατά τη μεταφορά τους κι αν υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι στη θάλασσα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το πιθανότερο είναι να πρόκειται για επιβάτες "δουλεμπορικού" σκάφους, το οποίο έπλεε νότια της Κρήτης και από άγνωστο προς το παρόν λόγο βρέθηκαν στην θάλασσα.

Φως στο θρίλερ αναμένεται να δώσουν οι διασωθέντες ναυαγοί, όταν θα είναι σε θέση να καταθέσουν στο Λιμεναρχείο Χανίων το οποίο διεξάγει και την προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom