Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Αδοξο τέλος για την Εθνική Μπάσκετ - Θριάμβος των Σέρβων με 90 - 72

Καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια οι Σέρβοι πήραν δίκαια την πρόκριση

Αγώνας χωρίς αύριο ήταν αυτός απόψε ανάμεσα στη Σερβία και την Ελλάδα για την πρόκριση στις "8" του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας,αφού οι ηττημένοι θα έπαιρναν το εισιτήριο της επιστροφής οίκαδε!

Αν και προέρχονταν από ένα σερί 5 νικών και την πρώτη θέση στον όμιλό της η Ελληνική ομάδα,εν τούτοις δεν μπόρεσε να κερδίσει τους Σέρβους που σήμερα φάνηκαν ανίκητοι!Κρίμα...

Από την αρχή οι Σέρβοι (που στον ομιλό τους είχαν μόνο δύο νίκες και τρεις ήττες) μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πήραν τα ηνία του αγώνα με τους Ελληνες παίκτες να κρατάνε τη διαφορά στους δυο με τρεις πόντους.Δυσκόλεψαν αφάνταστα την Ελληνική ομάδα αφού σκόραραν με την ίδια ευκολία και από κοντά και από το τρίποντο!

Δύο φοβεροί παίκτες,ο Μπογδάνοβιτς και ο Τεοντόσιτς,ταλαιπώρησαν την Ελληνική άμυνα.... στο πρώτο ημίχρονο,ενώ στο δεύτερο  μάλλον παραδόθηκαν οι δικοί μας...

Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 23-20 υπέρ των Σέρβων και με την ίδια διαφορά συνεχίστηκε και το δεύτερο.Οσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός του παιχνιδιού γινόταν και πιο γρήγορος με το σκορ να πηγαίνει σε υψηλά νούμερα,ενώ η διαφορά να παραμένει σταθερά στους δύο πόντους.

Ενα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Ελλάδα πέρασε μπροστά για πρώτη φορά 41-42 με τρίποντο του Ζήση!Ομως απανωτά λάθη στα 60"...  και η δεύτερη περίοδος τελείωσε με τους Σέρβους να προηγούνται και πάλι 46-42!

Το ξεκίνημα της 3ης περιόδου ήταν εκπληκτικό για την Ελληνική ομάδα,αλλά στη συνέχεια έγινε εφιαλτικό...

Με μια φοβερή τάπα του Αντετοκούνμπο στον Ραντούλιτσα και στο καπάκι δίποντο του Πρίντεζη και δύο τρίποντα από  τους Αντετοκούνμπο και Καλάθη το ματς πήγε γρήγορα στο 50-50!

Οι Σέρβοι δεν υποχωρούσαν με τίποτα 55-50 στα 5' λεπτά πριν τη λήξη της 3ης περιόδου,όμως και οι Ελληνες παίκτες προσπαθούσαν για το καλύτερο,αλλά....

Το άγχος μεγάλωνε και λάθη επί λαθών για κάμποση ώρα με τους Σέρβους να έχουν το εύκολο καλάθι σε αντίθεση με τους Ελληνες που επιχειρούσαν άστοχα τρίποντα και το σκορ για πρώτη φορά στους 7 πόντους πλέον 59-52... στο 3:34" της 3ης περιόδου και στη λήξη ανέβηκε στους 9 (64-55).

Ποδαρικό με τρίποντο του Βασιλειάδη στην 4η περίοδο!
Ομως αντί να πυροδοτήσει τους Ελληνες πείσμωσαν οι Σέρβοι που ανέβασαν τη διαφορά στους 11 πόντους στο 7:33' πριν το τέλος.

Το σκορ παίρνει δραματικές διαστάσεις με τους Ελληνες παίκτες να μοιάζουν αμήχανοι μπροστά στη μηχανή καλαθιών των Σέρβων... 80-60 τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη.

Το ίδιο δραματικά και τα υπόλοιπα λεπτά για την Ελληνική ομάδα,που εμφανίστηκε τελείως διαφορετική απ' αυτή που μας ενθουσίασε και μας γέμισε ελπίδες στους ομίλους της Σεβίλης...

Δυστυχώς η Ελληνική ομάδα δεν έχασε μόνο το παιχνίδι και την πρόκριση,αλλά και τις εντυπώσεις,αφού μετά τις δύο πρώτες περιόδους έδειξε να μην μπορεί να παρακολουθήσει τους Σέρβους με αποκορύφωμα να παθαίνει μπλακ άουτ στη 4η και τελευταία περίοδο!

Πανηγυρική πρόκριση των Σέρβων με τελικό σκορ 90 - 72

Τα δεκάλεπτα του αγώνα
23-20,46-42,64-55,90-72

Οι σκόρερς και τα στατιστικά των δύο ομάδων από τη FIBA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom