Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Καθαρό προβάδισμα 6 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση για τον ΣΚΑΪ


Σαφές προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 24%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με ποσοστό 18%.


Κανένα άλλο κόμμα δεν συγκεντρώνει διψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, με τη Χρυσή Αυγή να παραμένει τρίτο κόμμα, έχοντας ποσοστό 6,5%. Ποτάμι, ΚΚΕ και ΕΛΙΑ να ισοψηφούν στο 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται στο όριο του 3%, ενώ εκτός Βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ, με 1%.

Μεγάλο πάντως είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που ανέρχεται σε 21%, ενώ το διόλου ευκαταφρόνητο 10% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνουν τα λοιπά κόμματα.

Την ίδια στιγμή, υπέρ της προκήρυξης πρόωρων εκλογών δηλώνει η μικρή πλειοψηφία των πολιτών με αφορμή την προεδρική εκλογή. Συγκεκριμένα, το 54% να κρίνει πως «καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα» θα ήταν η διάλυση της παρούσας Βουλής, ενώ το 46% απαντά πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή.

Ωστόσο, οι πολίτες δεν πιστεύουν πως υπάρχει ξεκάθαρη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, με το 64% να εκτιμά πως η κυβέρνηση «δεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση», ενώ ταυτόχρονα το 59% κρίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί «να κυβερνήσει αποτελεσματικά».

Στο μέτωπο της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας είναι ουσιαστικά ισοδύναμοι, με το 20% να δηλώνει πως έχει θετική ή πολύ θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό, ενώ το 21% έχει θετική ή πολύ θετική άποψη για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πλέον αντιδημοφιλής αρχηγός είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, με 64% πολύ αρνητική και 21% αρνητική άποψη για το πρόσωπό του, ενώ δεύτερος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος (46% και 30% αντίστοιχα).

Αρνητική φαίνεται πως είναι και η εικόνα των πολιτών για τις εξαγγελίες τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ.

Πιο αναλυτικά, για τον πρωθυπουργό, το 52% κρίνει πως «δεν εξήγγειλε τίποτα καινούργιο και πως η κατάσταση θα χειροτερέψει», ενώ το 53% πιστεύει πως οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα «δεν είναι εφαρμόσιμες και ορθώς μελετημένες».

Ολόκληρη η έρευνα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom