Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Δήμος Κρωπίας για το 6ο Νηπιαγωγείο Κορωπίου


Χτες αναδημοσιεύσαμε ένα άρθρο του http://www.notioanatolika.gr/ σχετικά με το 6ο Νηπιαγωγείο Κορωπίου,που στεγάζεται σε σπίτι ανθρώπου,ο οποίος έχει συλληφθεί ως παιδόφιλος με τίτλο:ΣΟΚ: Άνοιξε το 6ο Νηπιαγωγείο υπό τη… σκέπη του παιδόφιλου του Κορωπίου!

Σήμερα λάβαμε ένα mail του Δήμου Κρωπίας,που μιλάει για "ψευδείς ειδήσεις, εικασίες-και σενάρια που αναδείχτηκαν σε ηλεκτρονικό δημοσίευμα..." και αφού περιγράφει τα των εγκαινίων στα σχολεία του Δήμου παραθέτει και τα σχετικά "ΘΑ"...

"Εντός τριμήνου θα μετακομίσει του 6ο Νηπιαγωγείο και σε δύο χρόνια θα εγκατασταθεί στα νέα σχολεία που θα γίνουν"!,ενώ επίσης μιλάει καθαρά για "άλλο κατάλληλο κτίριο",που σημαίνει ότι το εν λόγω δεν είναι κατάλληλο.... και πιο κάτω μιλάει για "την απάλειψη κάθε ανησυχίας των γονέων",που σημαίνει ότι η ανησυχία είναι υπαρκτή και κορυφή κορυφή στον τίτλο γράφει για "Προληπτικά μέτρα φύλαξης στο Νηπιαγωγείο"!

Πέρα απ' αυτά και σε ότι μας αφορά για την αναδημοσίευση έχουμε να πούμε ότι:εμείς δεν γνωρίζουμε ούτε το Δήμαρχο Κορωπίου,ούτε το συντάκτη του χθεσινού δημοσιεύματος,που όμως είναι τεκμηριωμένο και μόνο ως θέμα σε κάνει ν' ανατριχιάζεις,πόσο μάλλον αν είσαι και γονιός.

Διαβάσαμε λοιπόν το mail του Δήμου Κρωπίας αρκετές φορές και προσπαθήσαμε με τα λίγα γράμματα που ξέρουμε να καταλάβουμε τι ακριβώς διαψεύδει από τη χτεσινή ανάρτηση κι από που βγαίνει ότι είμαστε κακοπροαίρετοι... και μας προσάπτει μάλιστα και πολιτικές σκοπιμότητες ένας άνθρωπος που δεν τον ξέρουμε και που σάρωσε (76%) στις πρόσφατες εκλογές,αλλά δεν τα καταφέραμε!

Δημοσιεύουμε παρακάτω αυτούσιο το mail κι όποιος βρει τι διαφορετικό λέει ο Δήμαρχος απ' αυτά που λέει το δημοσίευμα ας μας το πει και μας.... εκτός βέβαια που αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να αναφέρει ότι το κτίριο ανήκει σε παιδόφιλο,αναφέρει όμως για καλό και για κακό ότι νοικιάστηκε από προηγούμενη δημοτική αρχή....






Βασ. Κωνσταντίνου 47
Τηλ.: 210-662 23 24
Fax.: 210-662 49 63
E-mail :  koropi@hol.gr        

                                                                            
                                                                                                          Κορωπί,  12  Σεπτεμβρίου   2014

Σε κλίμα κατάνυξης και συνεργασίας οι τελετές αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2014-2015


Ο Δήμαρχος Κρωπίας στο 6ο Νηπιαγωγείο Κορωπίου
Οι ενέργειες για την μεταφορά του Νηπιαγωγείου σε πλήρη εξέλιξη
Εντός τριμήνου η μετακόμιση, 4 κτίρια προς εξέταση από επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Προληπτικά μέτρα φύλαξης στο Νηπιαγωγείο  και κλίμα κατανόησης και συνεργασίας από την συντριπτική πλειοψηφία των γονέων και κηδεμόνων.


Σε κλίμα κατάνυξης και συνεργασίας της δημοτικής αρχής της εκπαιδευτικής, γονεακής και μαθητικής κοινότητας του Κορωπίου πραγματοποιήθηκαν οι τελετές  αγιασμού σε όλα τα σχολεία του Κορωπίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2014-2015, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014. Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης και ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Ντούνης παρευρέθηκαν στο αγιασμό του 6ου Νηπιαγωγείου Κορωπίου. Ο κ. Κιούσης λόγω δημοτικής υποχρέωσης δεν παρέμεινε στην τελετή   αγιασμού και ενημέρωσε ότι την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα ευχηθεί στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και θα προβεί σε εκτενή ενημέρωση για το ζήτημα του χρόνου της μεταφοράς του 6ου Νηπιαγωγείου σε άλλο κτίριο όπως είχε ανακοινωθεί  από τον Δήμο στις 9 Ιουλίου 2014. Την τελετή αγιασμού έκανε ο π. Σπ.Ροινάς του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Κορωπίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Ντούνης εκπροσώπησε τη δημοτική αρχή στην τελετή αγιασμού και προέβη και εκείνος σε μια πρώτη ενημέρωση για το ζήτημα της μεταφοράς-μετακόμισης σε άλλο κτίριο. Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί με προσοχή άκουσαν τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για τις διαδικασίες ενοικίασης άλλου κατάλληλου χώρου. Ενέργειες, οι οποίες ήταν έγκαιρες και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ενώ για τα θέματα ασφαλείας του κτιρίου, οι ενέργειες αστυνομίας, δημοτικής αρχής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν οι ενδεδειγμένες. Οι όποιες απορίες ή ερωτηματικά τέθηκαν από δύο γονείς απαντήθηκαν στο πλαίσιο της κοινής λογικής και της αξιοπιστίας η οποία διακρίνει τη δημοτική αρχή Κορωπίου σε θέματα παιδείας και ιδιαίτερης ευαισθητοποίησης στα ζητήματα ασφαλείας των νηπίων και μαθητών.

Στην συνάντηση του Δημάρχου Κρωπίας κ. Δημητρίου Κιούση, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου-συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Ντούνη- με γονείς του 6ου Νηπιαγωγείου επικράτησε κλίμα κατανόησης και συνεργασίας από την συντριπτική πλειοψηφία των γονέων και κηδεμόνων. Ο κ.Κιούσης ήταν όμως ιδιαίτερα δεικτικός σε ψευδείς ειδήσεις, εικασίες-και σενάρια που αναδείχτηκαν σε ηλεκτρονικό δημοσίευμα (απουσία μάλιστα δημοσιογράφου) και  διοχετεύτηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και blogs από μια πολύ μικρή κακοπροαίρετη μειοψηφία. Με το δημοσίευμα του Δήμου με ημερομηνία 9 Ιουλίου 2014, με τις αναρτήσεις –τοποθετήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με δημοτικά έγγραφα στα χέρια του, τα οποία αποδεικνύουν τις έγκαιρες ενέργειες της δημοτικής αρχής, του δημοτικού συμβουλίου και τις κοινές ενέργειες με την αστυνομία, απάντησε σε κάθε ζήτημα που ετέθη. Ο κ. Κιούσης καταδίκασε τις κακοπροαίρετες και ψευδείς αυτές ειδήσεις και ζήτησε από τους γονείς να ζητάνε επίσημη μόνο ενημέρωση για τέτοια ευαίσθητα θέματα και να απομονώσουν φωνές που κρύβουν και πολιτικές σκοπιμότητες αλλά και διασάλευση του κλίματος ηρεμίας και σοβαρότητας στους εκπαιδευτικούς χώρους.

Συμπέρασμα: Οι ενέργειες για την μεταφορά του Νηπιαγωγείου σε άλλο κατάλληλο κτίριο (το κτίριο είχε ενοικιαστεί το 2004-2005 από προηγούμενη δημοτική αρχή) βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ονομαστικά γονέα για την εθελοντική βοήθειά του στην εξεύρεση, το προηγούμενο διάστημα, ιδιοκτητών ακινήτων που μπορούν να στεγάσουν το 6ο Νηπιαγωγείο. Τέσσερα είναι τα  κτίρια προς εξέταση από επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την επιλογή. Εντός τριμήνου αναμένεται η μετακόμιση λόγω των αναγκαίων γραφειοκρατικών και ουσιαστικών φυσικά διαδικασιών. Για το διάστημα αυτό ο δήμος λαμβάνει ήδη προληπτικά μέτρα φύλαξης στο Νηπιαγωγείο με δημοτικό φύλακα – για ψυχολογικούς κυρίως λόγους-και σε συνεργασία με την Αστυνομία. Ιδιαίτερα στάθηκε στον προγραμματισμό της κατασκευής των νέων σχολείων (συμπεριλαμβάνεται η στέγαση και του 6ου Νηπιαγωγείου) στα επόμενα δύο έτη που θα μεταβάλλουν την εικόνα έλλειψης των κατάλληλων σχολικών κτιρίων για την στέγαση των μαθητών. 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Κρωπίας ευχήθηκε εκ νέου καλή χρονιά και διαβεβαίωσε ότι αυτή η δημοτική διοίκηση κάνει τα πάντα για την ασφάλεια των παιδιών και την εξασφάλιση των συνθηκών εκείνων για καλύτερη εκπαίδευση και την απάλειψη κάθε ανησυχίας των γονέων σε αυτές τις δύσκολες μέρες της οικονομικής υστέρησης των οικογενειών και της κοινωνικής σήψης. Ο κ. Κιούσης κατέληξε, «τα νήπιά σας τα βλέπουμε ως δικά  μας παιδιά και κάνουμε τα πάντα, γι’ αυτό και μας τίμησαν οι δημότες προσφάτως με το 76%». «Την αξιοπιστία μας ως δημοτική αρχή  δεν την διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Δίνουμε λόγο κάθε μέρα στους δημότες μας για κάθε πράξη και ενέργειά μας. Γι’ αυτό μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια γιατί λέμε μόνο την αλήθεια στους δημότες», δήλωσε καθώς αποχωρούσε σε δημότες  που παρευρίσκονταν στον προαύλιο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom