Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Τα Σχολεία ανοίγουν, 12.000 δάσκαλοι και καθηγητές λείπουν!

Πως να πεις ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ όταν το ίδιο το υπουργείο παραδέχεται την έλλειψη χιλιάδων εκπαιδευτικών από τις σχολικές αίθουσες;

Δεν είναι ένας, δεν είναι, δεν είναι ούτε καν οι 2.500 που λέει το υπουργείο ότι λείπουν με το καλημέρα από τα σχολεία. Το πρώτο κουδούνι χτυπάει σήμερα όμως οι εκπαιδευτικοί λένε ότι τα κενά είναι 12.000.

Οι πρόεδροι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ δηλώνουν ότι τα κενά είναι πολλαπλάσια εκείνων που παρουσιάζει το υπουργείο σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι εκπαιδευτικοί θα λείψουν από τις αίθουσες 9.000 δάσκαλοι αλλά και περίπου 3.000 καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.

Ειδικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι καθηγητές λένε ότι εφέτος από γυμνάσια και λύκεια θα λείψουν ειδικότητες όπως φιλόλογοι, γυμναστές και μαθηματικοί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο φαίνεται να παρουσιάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς όπως τονίζουν οι συνδικαλιστές τα τελευταία χρόνια υπήρξαν 9.000 συνταξιοδοτήσεις δασκάλων και νηπιαγωγών με μόλις 278 προσλήψεις ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom