Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Οι Κούρδοι προελαύνουν προς τo φράγμα της Μοσούλης


Πηγές των Κούρδων αναφέρουν ότι οι δυνάμεις τους προελαύνουν για να ανακαταλάβουν το φράγμα της Μοσούλης από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σε μια επιχείρηση που στηρίζεται με τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούν οι ΗΠΑ από τα ξημερώματα τοπική ώρα.

To φράγμα θεωρείται στραγητικής σημασίας καθώς προμηθεύει με νερό και ηλεκτρικό ρεύμα το βόρειο Ιράκ και βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστών από τις 7 Αυγούστου.

Πολεμικά αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών επιχείρησαν εννέα αεροπορικές επιδρομές κοντά στο φράγμα, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, Αρμπίλ,προκαλώντας ζημιές σε τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, επτά αυτοκινούμενα πολυβόλα, δύο αυτοκίνητα και ένα θωρακισμένο όχημα τύπου Humvee, όπως ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης.

Εν τω μεταξύ, με άρθρο του στη σημερινή Sunday Telegraph, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει ότι οι τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους στη Συρία και το Ιράκ είναι μια άμεση απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη τη «στρατιωτική ικανότητά του» για να τη σταματήσει.

Σύμφωνα με τον ηγέτη των συντηρητικών, πάντως,η Βρετανία δεν θα πρέπει να αναπτύξει στρατεύματα στο Ιράκ, αλλά πλέον σκέφτεται το ενδεχόμενο συνεργασίας ακόμη και με το Ιράν για την καταπολέμηση της απειλής των τζιχαντιστών.
http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom