Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ποιους “βλέπει” η αστυνομία πίσω από τη ληστεία στο Δίστομο - Σαρωτικές έρευνες στην Πελοπόννησο

Πέταξαν τον όμηρο στη θάλασσα!

- Η αστυνομία βλέπει κοινά χαρακτηριστικά με τη ληστεία στις Σπέτσες το 2012 που φέρεται να είχε κάνει η ομάδα Μαζιώτη
- Τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου αρπάζοντας πάνω από 300.000€
- Φεύγοντας πήραν όμηρο τον ταμία της τράπεζας
- Διέφυγαν με ταχύπλοο - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες στο Newsit
- Πέταξαν στον όμηρο στη θάλασσα και του είπαν "τώρα κολύμπα"!
- Εγκατέλειψαν κι έκαψαν το αυτοκίνητο διαφυγής στην παραλία Ποταμοί
- Για καλά οργανωμένο σχέδιο κάνει λόγο η αστυνομία
- Δείτε φωτογραφίες


Σε ασύλληπτους τρομοκράτες πέφτουν οι υποψίες της αστυνομίας καθώς η ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Διστόμου το μεσημέρι, έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τη ληστεία που είχε σημειωθεί σε τράπεζα στις Σπέτσες το καλοκαίρι του 2012 και φέρεται να την είχε διαπράξει η ομάδα Μαζιώτη.

Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες είχαν διαφύγει από το νησί με ταχύπλοο το οποίο είχαν κάψει στην απέναντι ακτή της Πελοποννήσου, σε περιοχή της Αργολίδας.

Από την αστυνομία εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα κι αυτό των ασύλληπτων μελών της ομάδας Μαζιώτη και μάλιστα με τη συμμετοχή του Νο 1 καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα.

Στην αστυνομία κάνουν λόγο για ληστεία με πρωτοφανή οργάνωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι δράστες “χτύπησαν” στο Δίστομο ώστε να φύγουν για Πελοπόννησο για να μην προλάβει η αστυνομία να στήσει μπλόκα στην απέναντι πλευρά. 




Το χρονικό



Η ληστεία έγινε στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα που έκλεινε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία του Διστόμου Βοιωτίας. 
Τρεις άγνωστοι, νεαρής ηλικίας, οι οποίοι φορούσαν μαύρα ρούχα, εισέβαλαν στην τράπεζα, την ώρα που άνοιγε το χρηματοκιβώτιο και παρέμειναν μέσα 20 λεπτά. Πήραν πάνω από 300.000 € και φοβούμενοι ότι είχε πατηθεί το μπουτόν του κρυφού συναγερμού, άρπαξαν τον 35χρονο ταμία και βγήκαν από το υποκατάστημα κρατώντας τον ως “ασπίδα”.
Οι δύο δράστες κρατούσαν πιστόλια και ο ένας βαρύ όπλο

Μπήκαν στο κλεμμένο τζιπ, μαύρο RAV, που τους περίμενε απ' έξω και διέφυγαν. Κατόπιν άφησαν και έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο στο σημείο Παραλία Ποταμοί, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την τράπεζα. Το τζιπ φαίνεται να είχε κλαπεί πρόσφατα, καθώς δεν είχε δηλωθεί η κλοπή του. 

Οι ληστές διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος προς την Κόρινθο, παίρνοντας μαζί τους τον όμηρο. Οπως έγινε γνωστό τον πέταξαν στη θάλασσα, 100μ. από την παραλία του Κιάτου, ενώ οι ίδιοι βγήκαν στην παραλία Λουτρών στο Ξυλόκαστρο. 
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε ο 35χρονος ταμίας στους αστυνομικούς, μόλις τον έριξαν στη θάλασσα του είπαν "και τώρα κολύμπα".

Σύμφωνα με μαρτυρίες το σκάφος είχε δέσει στο λιμανάκι της παραλίας στην Αντίκυρα από χθες το βράδυ.

Στη συνέχεια οι δράστες μπήκαν σε δύο αυτοκίνητα, ένα άσπρο κι ένα κόκκινο και διέφυγαν προς άγνωστη κατέυθυνση.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στους Νομούς Αργολιδος, Αχαίας και Κορινθίας με μπλόκα σε όλους τους δρόμους, ενώ στις έρευνες παίρνει μέρος και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με κλιμάκιο και από τη Θεσσαλονίκη.



Tι λένε αυτόπτες μάρτυρες στο Newsit


Oπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Newsit οι ληστές ήταν πολύ άγριοι και φώναζαν και έβριζαν διαρκως. Την ώρα που εισέβαλαν στην τράπεζα ήταν μέσα περίπου 10 άτομα, πελάτες και υπάλληλοι του οποίους οι ληστές υποχρέωσαν να ξαπλώσουν μπρούμητα στο πάτωμα. 

Τους φώναξαν να πετάξουν τα κινητά τους τηλέφωνα, τα κλειδιά των αυτοκινήτων τους και τα πορτοφόλια τους ενώ η διευθύντρια της τράπεζας φώναζε διαρκώς "μην πειράξετε τους ανθρώπους". 

Αφού πήραν τα χρήματα γύρισαν προς τον ταμία και του φώναξαν "προχώρα, εσύ θα έρθεις μαζί μας". 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom