Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ληστεία μαμούθ σε τράπεζα στο Δίστομο - Πήραν όμηρο τον ταμία...

Συναγερμός σε αστυνομία και αντιτρομοκρατική
Ανθρωποκυνηγητό στην Πελοπόννησο

- Τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Εθνικής στην παραλία Διστόμου
- Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις άρπαξαν 300.000 €
- Φεύγοντας πήραν όμηρο τον ταμία της τράπεζας τον οποίο άφησαν ελεύθερο λίγη ώρα αργότερα
- Εγκατέλειψαν κι έκαψαν το αυτοκίνητο διαφυγής στην παραλία Ποταμός
- Διέφυγαν με φουσκωτό προς Κόρινθο - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες στο Newsit
- Στις έρευνες παίρνει μέρος η αντιτρομοκρατική υπηρεσία

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία και την αντιτρομοκρατική μετά την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα που έκλεινε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία του Διστόμου Βοιωτίας.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του newsIT, τρεις άγνωστοι, οι οποίοι φορούσαν μαύρα ρούχα, εισέβαλαν στην τράπεζα, την ώρα που άνοιγε το χρηματοκιβώτιο. Πήραν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 300.000 € και φοβούμενοι ότι είχε πατηθεί το μπουτόν του κρυφού συναγερμού, άρπαξαν τον ταμία και βγήκαν από το υποκατάστημα κρατώντας τον ως “ασπίδα”.
Οι δύο δράστες κρατούσαν πιστόλια και ο ένας βαρύ όπλο

Μπήκαν στο κλεμμένο τζιπ, μαύρο RAV, που τους περίμενε απ' έξω και διέφυγαν. Κατόπιν άφησαν και έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο στο σημείο Παραλία Ποταμός, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την τράπεζα.

Οι ληστές διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος προς την Κόρινθο, παίρνοντας μαζί τους τον όμηρο. Οπως έγινε γνωστό τον απελευθέρωσαν στην παραλία του Κιάτου ενώ οι ίδιοι βγήκαν στην παραλία Λουτρών όπου έκαψαν το σκάφος διαφυγής. 

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στους Νομούς Αργολίδος, Αχαίας και Κορινθίας με μπλόκα σε όλους τους δρόμους, ενώ στις έρευνες παίρνει μέρος και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με κλιμάκιο και από τη Θεσσαλονίκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom