Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Κάθε φορά που χάνεται ένα παιδί θυμούνται ν' αρχίσουν τους ελέγχους...

...κι αφού σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας ξεχνάνε τα πάντα
Οι επιχειρήσεις,οι οποίες θα 'πρεπε από μόνες τους να λαμβάνουν τ' απαραίτητα μέτρα ασφαλείας,καταστρέφονται,ενώ ήδη έχουν χαθεί τζάμπα αθώες ψυχές!
4 μήνες μετά παραμένει στη θέση του εγκαταλελειμμένο και ξέφραγο το στοιχειωμένο λούνα πάρκ του Ελληνικού....

- Εντός των ημερών αναμένεται να καταγγελθεί η σύμβαση που έχει ο επιχειρηματίας με το δήμο της Μυκόνου
- Έγινε η κηδεία του 10χρονου στον Κόκκινο Μύλο της Νέας Φιλαδέλφειας
- Ξαφνικά... κλειστά όλα τα water sports στη Μύκονο, αφού θα ξεκινήσουν έλεγχοι για τις συνθήκες λειτουργίας
- Ολοκληρώθηκε η νεκροψία στο άψυχο κορμί του 10χρονου κι αναμένεται το πόρισμα

Στον "αέρα" βρίσκεται η επιχείρηση με τα είδη θαλάσσιας αναψυχής που εμπλέκεται στο θάνατο του 10χρονου, που βρήκε τραγικό θάνατο το απόγευμα της Δευτέρας, στην περιοχή Καλό Λιβάδι της Μυκόνου. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των ημερών αναμένεται να γίνει καταγγελία της σύμβασης που έχει η επιχείρηση με το δήμο, καθώς γίνονται εκτενέστατοι, λεπτομερείς έλεγχοι από ομάδα πραγματογνωμόνων κι εμπειρογνωμόνων του Λιμενικού Σώματος, που αφορούν στις απαιτούμενες άδειες, αλλά και στο να εξακριβωθεί αν και κατά πόσο τηρούνται οι συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας των επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ στο νησί των ανέμων.

Σήμερα τόσο η επιχείρηση των θαλάσσιων σπορ στην οποία ανήκε το σκάφος που διαμέλισε τον 10χρονο, όσο και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις παρόμοιου τύπου παρέμειναν κλειστές. Ακόμη και στην περιοχή Παράγκα, όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο φημισμένα beach bars του κυκλαδίτικου νησιού.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι δύο μέρες μετά το τραγικό συμβάν που βύθισε στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα, είναι τέτοιος ο πανικός που διακατέχει τους γονείς μικρών παιδιών που βρίσκονται στη Μύκονο για διακοπές, που δεν τα αφήνουν ούτε να κολυμπήσουν χωρίς την επίβλεψή τους!

Έγινε η νεκροψία


Νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης, ολοκληρώθηκε στην έδρα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αιγαίου, που βρίσκεται στην Ερμούπολη της Σύρου, η νεκροψία - νεκροτομή του άτυχου 10χρονου.

Τη νεκροψία έκανε η προϊσταμένη του τμήματος κι από εδώ και πέρα αναμένεται να βγει το πόρισμά της, που θα αναφέρεται λεπτομερώς στις συνθήκες κάτω από τις οποίες το αγοράκι διαμελίστηκε από την προπέλα του σκάφους που μέχρι πριν λίγα λεπτά του χάριζε στιγμές ανεμελιάς.

Στη θέση του το στοιχειωμένο λούνα πάρκ του Ελληνικού

Πριν από 4 μήνες το αποκαλούσαμε ως το λούνα πάρκ του θανάτου. Και όχι άδικα. Εκεί, στο Ελληνικό, κόπηκε το νήμα της ζωής ενος μικρού παιδιού, ενός 13χρονου αγοριού γιατί κάποιοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους.



Η πρωτοφανής οικογενειακή τραγωδία, ο χαμός ενός 13χρονου αγοριού και ο σοβαρός τραυματισμός της 9χρονης αδελφής του στο Ελληνικό, απ' ότι φαίνεται έχει αφήσει ασυγκίνητους εκείνους που έπρεπε έστω και εκ των υστέρων να νοιαστούν.

Το λούνα πάρκ, στοιχειωμένο, παραμένει στο σημείο να θυμίζει στους περαστικούς το τραγικό γεγονός.

Βρεθήκαμε στο σημείο και με έκπληξη ανακαλύψαμε πως το πάρκο παραμένει εγκαταλειμμένο με ελλιπή φύλαξη του χώρου χωρίς να έχει περιφραχτεί με τον κίνδυνο να συμβεί ένα νέο ατύχημα. Τα μόνα μέτρα φύλαξης; Ένα περιπολικό με έναν αστυνομικό.
Σκισμένες κορδέλες της αστυνομίας, σκουριασμένα παιχνίδια, σπασμένες κούνιες, εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις και ένα μικρό δάσος γεμάτο σκουπίδια βρίσκεται ακόμα στο σημείο να θυμίζει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον δήμο Ελληνικού προσπαθήσαμε να πάρουμε απαντήσεις, γιατί δεν έχουν απομακρυνθεί από το σημείο τα παιχνίδια, αλλά μάταια. Όσες φορές και να επικοινωνήσαμε η απάντηση ήταν πως ο δήμαρχος απουσιάζει και ότι θα μας ενημερώσουν άμεσα, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Και όλα αυτά την ώρα που θρηνούμε άλλη μια παιδική ψυχή, άλλο ένα παιδί 10 ετών που χάθηκε την ώρα του παιχνιδιού στη Μύκονο, όταν διαμελίστηκε από ένα σκάφος. Και σε αυτή την περίπτωση η χαλαρότητα που επιδεικνύεται από τις αρμόδιες αρχές είναι ανησυχητική...

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom