Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ο ιστός της τρομοκρατίας! - Οι δύο «πυλώνες» των οργανώσεων της ένοπλης βίας


Οι υπόγειες διαδρομές ποινικών και τρομοκρατών αλλάζουν ολόκληρο το δόγμα της ΕΛ.ΑΣ. γύρω από την αντιμετώπιση της εγχώριας τρομοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής», πλέον η Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική θα πηγαίνουν τις έρευνες χέρι χέρι, κάτω από την καθοδήγηση αξιωματικού ιδιαίτερα έμπειρου στις δύσκολες αποστολές.

Οι «παραδοσιακές» ένοπλες οργανώσεις που έδρασαν στην Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση έως και τις αρχές του 2000 ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Οι νέες οργανώσεις έχουν αποδείξει με συγκεκριμένες ενέργειές τους ότι βαδίζουν στον ίδιο δρόμο με ποινικούς, κυρίως στον τομέα της χρηματοδότησης του λεγόμενου «επαναστατικού ταμείου». Οι σχέσεις ποινικών κι ένοπλων ομάδων έχουν συγκεκριμένη αφετηρία, που δεν είναι άλλη από τις φυλακές.

Βαρυποινίτες ενδεδυμένοι με τον μανδύα του «ιδεολόγου» ανέπτυξαν σχέσεις με όσους αυτοαποκαλούνται «πολιτικοί κρατούμενοι», με αποτέλεσμα αυτό το «δέσιμο» να περάσει και εκτός φυλακών. Για τον λόγο αυτό είδαμε έναν αμετανόητο τρομοκράτη, τον Νίκο Μαζιώτη, να πραγματοποιεί ληστείες μαζί με ποινικούς, και ίσως τα ίδια πρόσωπα να συμμετέχουν ακόμη και στην ομάδα ένοπλης βίας που έχει δημιουργήσει. Τρανή απόδειξη η ληστεία στο Δίστομο πριν από λίγες ημέρες, στην οποία συμμετείχαν τρεις ποινικοί που κατά το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για ληστείες και για στενή επιχειρησιακή σχέση με τον Νο 1 Ελληνα καταζητούμενο, τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Γεώργιος Πετρακάκος, Σπύρος Χριστοδούλου και Σπύρος Δραβίλας φέρεται από την ΕΛ.ΑΣ. πως είναι οι άνθρωποι που συμμετείχαν στη μεγάλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο, ενώ παράλληλα και όσον αφορά τον Πετρακάκο, έχει διαπιστωθεί εργαστηριακά από την Αστυνομία πως συμμετείχε σε ληστείες που είχε πραγματοποιήσει στην Πελοπόννησο ο Νίκος Μαζιώτης. Και οι τρεις όμως καταζητούμενοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, έχουν στενή σχέση με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.
Στη παρανομία
Ο Γεώργιος Πετρακάκος είναι 35 ετών. Ο πρώην κηπουρός του Δήμου Αγίας Παρασκευής διάλεξε τον δρόμο της παρανομίας και του «ισορροπιστή» μεταξύ του Κοινού Ποινικού Δικαίου και της ένοπλης βίας. Ο 35χρονος γιος γνωστής μέντιουμ, η οποία απεβίωσε το 2000, είχε μπει από νωρίς στα... βάσανα, καθώς σε ηλικία 25 ετών, μαζί με 30χρονο γιο γνωστού δικαστικού συλλαμβάνεται κατηγορούμενος για ληστείες σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες. Στην απολογία του έκανε λόγο για στενό συγγενή του που έπασχε από ανίατη ασθένεια και χρειαζόταν χρήματα, αλλά και για την εξάρτησή του από την ηρωίνη, ως τις αιτίες της παραβατικής συμπεριφοράς του.

Το δικαστήριο του αναγνωρίζει ελαφρυντικά στοιχεία και μεταμέλεια και τον καταδικάζει σε ολιγόμηνη ποινή φυλάκισης. Ομως ο πρώην κηπουρός του Δήμου Αγίας Παρασκευής για λίγο καιρό δείχνει μεταμέλεια και μετά ξανά προς την παρανομία τραβά. Το 2006 ο Πετρακάκος συμμετέχει στην προπαρασκευή που κάνει ο Βασίλης Παλαιοκώστας στη Θεσσαλονίκη για την απαγωγή του Βορειοελλαδίτη μεγαλοβιομήχανου Μυλωνά, κλέβοντας δύο αυτοκίνητα από σπίτι επιχειρηματία στην περιοχή του Πανοράματος. Χρόνια μετά, το ένα από αυτά τα κλεμμένα αυτοκίνητα βρίσκεται στα χέρια του Νίκου Μαζιώτη και της συμβίας του κατά τη διάρκεια εξάρθρωσης της ένοπλης οργάνωσης που είχαν δημιουργήσει, δηλαδή του Επαναστατικού Αγώνα.
Ηδη οι υπόγειες διαδρομές ποινικών και τρομοκρατών έχουν αρχίσει να αχνοφαίνονται. Ο Σπύρος Χριστοδούλου αποκαλείται η «παλιά καραβάνα» της παρανομίας, που φαίνεται πλέον να έχει πάρει το μονοπάτι της ένοπλης βίας. Πρόκειται για τον ληστή με τα σμιχτά φρύδια και το ακανόνιστο περπάτημα, που φέρεται να συμμετέχει σε ληστείες που έχει διαπράξει ο Νίκος Μαζιώτης (όπως υποστηρίζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία) σε περιοχή της Πελοποννήσου.

Οι συλλήψεις

Ο Σπύρος Χριστοδούλου είχε απασχολήσει πρώτη φορά τις Αρχές το 1996, όταν είχε συλληφθεί μαζί με άλλα άτομα (ανάμεσά τους κι ένας συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα), κατηγορούμενα για εκβίαση καταστηματαρχών.
Στη συνέχεια κι ενώ εκτίει ποινή φυλάκισης λαμβάνει πενθήμερη άδεια, την οποία βέβαια παραβιάζει κι εξαφανίζεται. Εκείνη την εποχή υπήρχαν πληροφορίες στην Ασφάλεια για εμπλοκή του Χριστοδούλου στην περίφημη μαφία της Ηλιούπολης. Το 2001 συλλαμβάνεται εκ νέου στα διόδια Αφιδνών έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς, τραυματισμένος στα πόδια από σφαίρες. Το 2002 μέσα στις φυλακές κατηγορείται μαζί με τον Αμερικανό αρχιεκτελεστή Πέτερ Σίντομ για την άγρια δολοφονία (τον κρέμασαν και τον έκαψαν) του Αλβανού κακοποιού Κονσταντίν Πάπα, καθώς θεωρούσαν πως ήταν ο άνθρωπος που «κάρφωσε» στην Ασφάλεια τον Πάσσαρη και το κρησφύγετό του στη Ρουμανία.
Ωστόσο στη δίκη που ακολούθησε ο Πέτερ Σίντομ με βιντεοκασέτα που είχε στείλει από τη Νότιο Αμερική -είχε αποδράσει από τις φυλακές με τη βοήθεια όμορφης ψυχολόγου- είχε πάρει όλη την ευθύνη πάνω του για τη δολοφονία, με αποτέλεσμα την απαλλαγή των κατηγοριών για τον Σπύρο Χριστοδούλου. Λεπτομέρεια: Ο Σίντομ το 2008 βρίσκεται νεκρός σε ξενοδοχείο της Μπογκοτά της Κολομβίας, με μια σφαίρα καρφωμένη στο μέτωπό του. Στο μεταξύ, ο Χριστοδούλου λίγους μήνες αργότερα παραβιάζει πενθήμερη άδεια που του είχε δοθεί κι έκτοτε αναζητείται.
Ο Σπύρος Δραβίλας, 33 ετών, είναι γνωστός στους κύκλους της παρανομίας ως «καρφάκιας», λόγω του χαρακτηριστικού κουρέματός του. Και αυτός θεωρείται άνθρωπος του Παλαιοκώστα, καθώς το 2006 διοργανώνει την απόδραση Ριζάι - Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Συλλαμβάνεται και καταδικάζεται γι' αυτή την υπόθεση και τελικά έπειτα από πολυήμερη απεργία πείνας και με κίνημα συμπαράστασης, ακόμη και από μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», παίρνει την πρώτη πενθήμερη άδειά του το καλοκαίρι 2013 κι εξαφανίζεται από προσώπου γης.
Οι «πυλώνες» και το χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας

Πλέον, τόσο στην Αντιτρομοκρατική όσο και στην Ασφάλεια κάνουν λόγο για δύο «πυλώνες» αναφορικά με τις οργανώσεις ένοπλης βίας. Ο ένας «πυλώνας» αποτελείται καθαρά από ποινικούς, που αναλαμβάνουν να κάνουν ληστείες, προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο», ενώ ένα μέρος των ληστρικών εσόδων πάει στην τσέπη τους για τις δικές τους ανάγκες. Μάλιστα, λέγεται πως λαμβάνουν εντολές γι' αυτή τη συνεργασία από ανθρώπους μέσα κι έξω από τις φυλακές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας από τους ανθρώπους που φέρεται να κατευθύνει τα νήματα για τον «πυλώνα» των ποινικών δεν είναι άλλος από τον Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ παράλληλα η Αστυνομία εξετάζει και το ενδεχόμενο οι εντολές γι' αυτή τη συνεργασία ποινικών και τρομοκρατών να δίνονται ακόμη και μέσα από τις φυλακές.
Ο δεύτερος «πυλώνας» είναι αυτός που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας τρομοκρατικά χτυπήματα και αποτελείται κυρίως από ανθρώπους που έχουν «ιδεολογικά κίνητρα» όσον αφορά τις επιθέσεις και τους στόχους. Αυτοί οι δύο «πυλώνες» λοιπόν συναντιούνται ή έχουν παράλληλες πορείες; «Το ένα δεν αποκλείει το άλλο» λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν σαφή γνώση των ερευνών, τόσο για την τρομοκρατία όσο και για το κομμάτι των ποινικών, που φέρεται να έχει διασύνδεση με την ένοπλη βία. Μάλιστα, οι αστυνομικοί θεωρούν πως κεντρικό πρόσωπο σε αυτό το «πάντρεμα» δεν είναι άλλο από τον Βασίλη Παλαιοκώστα.
Μαζιώτης και Παλαιοκώστας θεωρούνται από τις Αρχές ως στενοί συνεργάτες κατά το παρελθόν, όχι τόσο στις ενέργειες, είτε αυτές είναι ληστείες είτε βομβιστικές επιθέσεις, όσο στον τομέα σχεδιασμού των ένοπλων οργανώσεων. Ισως για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής να θεωρούν πως δύο από τους ληστές του Διστόμου, συνεργάτες του Β. Παλαιοκώστα κατά το παρελθόν, ήταν παρόντες στη μεγάλη βομβιστική επίθεση που εξαπέλυσε ο Επαναστατικός Αγώνας στην Τράπεζα της Ελλάδος τον περασμένο Απρίλιο στην οδό Αμερικής. Στην καρδιά της Αθήνας, δηλαδή.
Θεοδόσης Π. Πάνου 
http://www.espressonews.gr/
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το DNA και τα αποτυπώματα των Πετρακάκου, Δραβίλα και Χριστοδoύλου

Στο πλαίσιο ερευνών που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνδυασμό με αποτελέσματα που προέκυψαν από εργαστηριακές εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την εξιχνίαση της ληστείας στο Δίστομο ανακοινώνεται ότι:

1. Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε:
- Σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, που έλαβε χώρα την 17-04-2008 στο Χολαργό Αττικής κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα, κατά τη συμπλοκή του με τους δράστες, ένας 39χρονος αστυνομικός. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 14.500 ευρώ.
- Σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, η οποία έλαβε χώρα την 23-07-2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 236.430 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στον Χολαργό Αττικής, έχουν πυροδοτηθεί – βληθεί από το ίδιο όπλο, με κάλυκες που βρέθηκαν μετά από:

-ένοπλη ληστεία, που έλαβε χώρα την 05-07-2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 74.110 ευρώ και

-ένοπλη ληστεία, που έλαβε χώρα την 29-05-2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μοσχάτο Αττικής, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 35.530 ευρώ.

2. Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία βρέθηκε στο προαναφερόμενο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής. Εντός του ανωτέρω οχήματος βρέθηκαν αποτυπώματα του αναζητούμενου ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα.

3. Βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε:

-Διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου πρόσφατα διενεργήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

-Αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνας.
Σημειώνεται ότι παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Σπυρίδωνα ταυτοποιήθηκε στο ανωτέρω διαμέρισμα.

4. Τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση του προαναφερόμενου ταχύπλοου σκάφους, ταυτίζεται με δακτυλικό αποτύπωμα του αναζητούμενου ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου.

5. Τμήμα παλαμικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση στο ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου ΔΡΑΒΙΛΑ Σπυρίδωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom