Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΤΩΡΑ: Χτυπήθηκε ουκρανικό πλοίο - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης (βίντεο)


Τα τελευταία λεπτά τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν εικόνες, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, εμφανίζουν ουκρανικό πλοίο, κατά πάσα πιθανότητα σκάφος της ουκρανικής ακτοφυλακής να φλέγεται στα ανοιχτά της Αζοφικής θάλασσας, στην Κριμαία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σκάφος εβλήθη από
στεριά, ενώ πριν από λίγο όπως μεταδίδει το Reuters, φιλορώσοι αυτονομιστές ανέλαβαν την ευθύνη.


Τη στιγμή που ένα ρωσικό μαχητικό βομβαρδίζει πλοίο του ουκρανικού λιμενικού κοντά στην Μαριούπολη, κατέγραψε με το κίνητό της τηλέφωνο από την ακτή μια κάτοικος.

Στις εικόνες, αρχικά φαίνεται στο βάθος το πλοίο και ακούγονται ξεκάθαρα οι ήχοι από βομβαρδισμούς. Λίγο πριν το τέλος καταγράφεται ένα ρωσικό τζετ να πραγματοποιεί χαμηλή πτήση, να βομβαρδίζει το πλοίο και αυτό να ανατινάζεται, μέσα σε μια δυνατή έκρηξη.

Την ώρα που οι Ουκρανοί στρατιώτες περίμεναν τους αυτονομιστές να χτυπήσουν την Μαριούπολη, οι φιλορώσοι ( με την συμβολή του ρωσικού στρατού, όπως καταγγέλλει το Κίεβο)προσπέρασαν την πόλη και κατέλαβαν την Γιάλτα στην Αζοφική.

Μετά την κατάληψη του Νοβοαζόφσκ, βόρεια της Μαριούπολης, τώρα οι ένοπλοι αυτονομιστές ελέγχουν όλη την περίμετρο της πόλης και - όπως όλα δείχνουν - ετοιμάζονται για την κατάληψη της πόλης.

Η Μαριούπολη βρίσκεται στην περιφέρεια Ντονέτσκ - όπου μαίνονται οι συγκρούσεις φιλορώσων και ουκρανικού στρατού -και λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, με πληθυσμό περίπου 500.000 κατοίκους. Η Μαριούπολη βρίσκεται 50 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα και η θέση της κρίνεται στρατηγικής σημασίας. Μέσω αυτής μπορεί να υπάρξει μια σύνδεση με την Κριμαία, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom