Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Μπαράζ εντοπισμού,διάσωσης και συλλήψεων παράνομων μεταναστών σε Χίο,Σάμο και Λέσβο


Ρουτίνα πια κατάντησε η είσοδος παράνομων μεταναστών στη χώρα μας από τα ανατολικά παράλια...Μόνο χτες εντοπίσηκαν και "συνελήφθησαν" 64 άνθρωποι εκ των οποίων οι 8  διασώθηκαν από αναποδογυρισμένη λέμβο.

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στη Χίο

Δώδεκα (12) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Αγία Ερμιόνη ν. Χίου, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου σε συνεργασία με στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Οι ανωτέρω, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στη Σάμο
Σαράντα τέσσερις (44) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Ζωοδόχου Πηγής της ν. Σάμου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Οι ανωτέρω μετανάστες, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Σάμου, όπου και συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Διάσωση παράνομων μεταναστών στη Λέσβο
Επιχείρηση διάσωσης τα μεσάνυχτα του Λιμενικού κατά την οποία περισυλλέγησαν 8 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι 8 μετανάστες περισυλλέγησαν από τη θάλασσα, αφού η λέμβος που τους μετέφερε καταστράφηκε, ενώ ο ένας από τους επιβαίνοντες είναι τραυματισμένος.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου ευρίσκετο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του τραυματία στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom