Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΕΓΚΛΗΜΑ: Παραδώσαμε στους Τούρκους τη Ρώσικη αγορά

Σ. Βούλτεψη: Οι αγρότες θα αποζημιωθούν
Κουκουλόπουλος: Δεν θα την πληρώσουν οι παραγωγοί

Τη βεβαιότητα ότι οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν πλήρως για τις ζημίες που ενδέχεται να υποστούν από το ρωσικό εμπάργκο, είτε από την ελληνική πλευρά είτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Η κ. Βούλτεψη μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε πως
«τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια θα αποζημιωθούν, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πληγούν από την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και προσέθεσε πως ορισμένα ελληνικά προϊόντα θα εξαιρεθούν από το ρωσικό εμπάργκο, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

«Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο. Έχουν μια παραγωγή την οποία είχαν προσανατολίσει προς τη Ρωσία, που μένει απούλητη και οι ίδιοι απλήρωτοι. Και γι' αυτό το κράτος είπε από την πρώτη στιγμή πως ό,τι και να συμβεί οι ίδιοι θα αποζημιωθούν. Με κοινοτικά χρήματα, με εθνικά χρήματα, διότι οι άνθρωποι έχουν δίκιο και δεν μπορούμε να συζητούμε πάνω σε αυτό» σημείωσε.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με το ρωσικό εμπάργκο η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι «μια υπεύθυνη πολιτεία καθορίζει την εξωτερική της πολιτική και τις σχέσεις της με τους εταίρους της και τις συμμαχίες της, όχι με βάση κάποια φορτία ροδάκινου. Αυτά θα αποζημιωθούν, θα τελειώσει αυτό».

Και πρόσθεσε: «Τα ροδάκινα και τα ακτινίδια θα αποζημιωθούν και οι άνθρωποι δεν θα πληγούν από αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με βάση τα ροδάκινα δεν γίνεται εξωτερική πολιτική. Καμία σοβαρή χώρα δεν εγκαταλείπει τις συμμαχίες της, με βάση ένα πρόσκαιρο γεγονός.... Θα ήταν γελοίο να κάνουμε μονομερείς ενέργειες στην εξωτερική πολιτική».

Κουκουλόπουλος: Δεν θα την πληρώσουν οι παραγωγοί

«Δεν θα την πληρώσουν οι παραγωγοί». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 για το πρόβλημα που δημιουργείται με το εμπάργκο που επιβάλει η Ρωσία σε διάφορα εποχιακά προϊόντα, που εισήγαγε από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε πως το πρόβλημα είναι κατ΄ εξοχήν πολιτικό, αλλά από εκεί και πέρα το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ήδη επεξεργαστεί διάφορα σενάρια και μία σειρά μέτρων, για να αντιμετωπιστεί, με βασικό γνώμονα και μέλημα να μην την πληρώσουν τελικά οι Έλληνες παραγωγοί.

Το ποια μέτρα τελικά θα ληφθούν εξαρτάται από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν, καθώς δεν είναι ακόμα γνωστή η τελική λίστα των προϊόντων και σε τι ποσοστό ανά χώρα, που δεν θα εισάγει η Ρωσία, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom