Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ο καταδρομέας Μπικάκης, δείχνει το δρόμο… - Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον ήρωα από το Πατριωτικό Μέτωπο


Δύναμη και ελπίδα από τον τελευταίο Έλληνα ήρωα, τον Καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη θα ζητήσουμε, όλοι εμείς που θα βρεθούμε την Κυριακή 31 Αυγούστου, στις 5 το απόγευμα, στο μνήμα του, στον Αμύγδαλο, στα Νότια του Ηρακλείου της Κρήτης.

Στην ετήσια εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιούμε όσοι δεν ξεχνάμε αυτούς στους οποίους χρωστάμε τη λευτεριά και την αξιοπρέπειά μας, αυτή τη χρονιά, τα παλληκάρια του Ρεθύμνου, έχουν κανονίσει ένα ολάκερο Κρητικό πανηγύρι.

Έτσι, μαζί με τον Γιώργο Αντωνογιαννάκη με τη λύρα του, τις κοπελιές και τα κοπέλια της Ερωφίλης του Ρεθύμνου με τους χορούς τους, θα σιγοτραγουδήσουμε το «εμέ δε με φοβίζουνε του κάτω κόσμου οι τόποι», θα καλέσουμε τους νεκρούς καταδρομείς που έδωσαν τη ζωής τους στον άνισο αγώνα της Κύπρου του '74 και θα πάρουμε κουράγιο για να συνεχίσουμε να στεκόμαστε όρθιοι και ζωντανοί, στις σκοτεινές εποχές που βιώνουμε.

Δίπλα στον τάφο του Λιονταριού της Κρήτης, θα αποθέσουμε μπρούτζινη πλάκα με τα ονόματα των συμμαχητών του, για να τους έχει συντροφιά ο Παλλήκαρος Μανώλης, ο Καταδρομέας που εξολόθρευσε μόνος του, ένα ολάκερο τούρκικο τάγμα και έξι τεθωρακισμένα, στην Κύπρο του '74.

Φεύγοντας από το μνήμα του, και αφήνοντας τον να κοιμάται ήσυχα σήμερα στους ουρανούς, συντροφιά με τον Ισαάκ και τον Σολωμού, θα ορκιστούμε στο λόγο του ποιητή, στη πράξη των ηρώων μας πως, τα όνειρα, θα πάρουν εκδίκηση.



Υ.Γ. Από το Ρέθυμνο, θα ξεκινήσει λεωφορείο. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνούν με τον εκπρόσωπο του Κινήματος στο Ρέθυμνο κ. Δημήτρη Τσιγδινό, στο τηλ. 6987231812.

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 

http://www.pamet.gr 
pametopo@gmail.com

«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442

www.allilegion.gr 
allilegion@gmail.com    

Ελληνική Τράπεζα Σπόρων
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία (Όχι ΜΚΟ)  
Πρότυπη Βιοτεχνία Αλεύρων
Ορφέως και Δημαράκη, Βοτανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom