Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Η ικανοποίηση της τρόϊκας προϋποθέτει την εξουθένωση των Ελλήνων!!!


του Νίκου Σίμου

Η αύξηση των εσόδων από τη φορολογία είναι φυσιολογική μόνο όταν αντιστοιχεί και σε αντίστοιχα επίπεδα ανάπτυξης. Όταν τα φορολογικά έσοδα αυξάνονται σε καιρό ύφεσης, αυτό σημαίνει ότι τους πολίτες που δραστηριοποιούνται σε καθεστώς οικονομικής απραξίας έρχεται να τους εξουθενώσει περαιτέρω το κράτος, αδιαφορώντας αν αυτή η τακτική, του στερεί έσοδα από την κατανάλωση.

Επιπλέον η τακτική αυτή δείχνει ότι το κράτος αδιαφορεί αν τα
έσοδα αυτά είναι προσωρινού χαρακτήρα, δεδομένου ότι δεν πρόκειται να εισπράξει τα ίδια από φορολογούμενους που είτε θα έχουν μικρότερο εισόδημα την επόμενη χρονιά είτε θα έχουν απομειωθεί δραστικά τα αποθεματικά τους από τις φορολογικές επιδρομές των τελευταίων ετών.

Τα τελευταία στοιχεία των φορολογικών εσόδων που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενη πρόβλεψη, ασφαλώς θα ικανοποιούν την τρόϊκα, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Το ερώτημα είναι αν ο πρωθυπουργός προτιμάει να είναι ικανοποιημένοι μαζί του οι δανειστές, τους οποίους έχε κάθε λόγο να απεχθάνεται ο ελληνικός λαός, ή να είναι ικανοποιημένοι οι Έλληνες πολίτες.

Και η παρατήρηση αυτή δεν υποκρύπτει κάποιο υπονοούμενο ότι είναι προτιμότερος ο λαϊκισμός για να είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες. Αλλά να αντιλαμβάνεται ο λαός ότι γίνεται προσπάθεια μεν για την αύξηση των εσόδων κατά τρόπο δίκαιο και όχι μόνο σε βάρος των συνήθων υποζυγίων, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζονται μισθωτοί, συνταξιούχοι και οι νοικοκυραίοι της μεσαίας τάξης που έχει αποδεκατισθεί. Διότι το βέβαιο είναι ότι στη συνείδηση του απλού λαού είναι παγιωμένη η αντίληψη ότι είναι πολλοί οι έχοντες και κατέχοντες που παραμένουν ανέγγιχτοι.

Τώρα, μετά τους πανηγυρισμούς για την εντυπωσιακή αυτή άυξηση των εσόδων, θα επιχειρηθεί να χρυσωθεί το χάπι στον κοσμάκη. Είτε η αύξηση των εσόδων θα παρουσιασθεί ως επιχείρημα προς την τροίκα για να πάρει η κυβέρνηση τη συγκατάθεση των δανειστών για φοροελαφρύνσεις είτε θα επιχειρήσει μονομερώς η κυβέρνηση, να εξαγγείλει για το 2015 φοροελαφρύνσεις, έτσι ώστε να χαρεί ο κόσμος, αφού τον έχουν προηγουμένως γδύσει, ως και αν όλοι έχουμε την αντίληψη του «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω».

Κι αυτό όμως να γίνει πάλι από το μεταπροσεχές έτος θα έχουμε άλλες επιβαρύνσεις καθώς χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν τα έσοδα. Κι έτσι, αυτό το οποίο τη μια χρονιά θα έχει δοθεί πίσω στους φορολογούμενους την επομένη θα αναγκαστεί και πάλι το κράτος να το πάρει πίσω. Κοινώς χαζοκατάσταση για όποιον δεν το αντιλαμβάνεται...
http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom