Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Καρέ καρέ η στιγμή που ισραηλινός πύραυλος χτυπάει σπίτι στη Γάζα - Θρύψαλα η εκεχειρία

Λιγά λεπτά πριν το είχε εγκαταλείψει 35μελής οικογένεια

- Απίστευτες εικόνες από βομβαρδισμό πολυκατοικίας στη Γάζα μπροστά στα μάτια Παλαιστινίων
- Πύραυλοι προσγειώνονται στο σπίτι και μετά ένα F16 ρίχνει το τελειωτικό χτύπημα
- Η οικογένεια που έμενε εκεί είχε ειδοποιηθεί να εγκαταλείψει το κτίριο
- Ισραηλινός στρατιώτης "πανηγύρισε" στο twitter πως σκότωσε 13 παιδιά
- Κατέρρευσε η εκεχειρία – Η Χαμάς απήγαγε Ισραηλινό στρατιώτη

Φωτογραφίες που αφήνουν άφωνο όποιον τις κοιτά. Είναι η στιγμή που ισραηλινοί πύραυλοι κατευθύνονται σε πολυκατοικία στη Γάζα. Είναι η στιγμή που δεκάδες Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους παιδιά, κοιτούν αποσβολωμένοι τους πυραύλους να «πετούν» πάνω από τα κεφάλια τους!


Τρομοκρατημένοι, βάζουν τα χέρια τους στα αυτιά τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να καλυφθούν και να προστατευθούν. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι ισραηλινοί χτύπησαν τρεις φορές.

Οι φωτογραφίες του πρακτορείου Polaris τραβήχτηκαν πριν από μερικές μέρες, αυτή την εβδομάδα. Αφού οι πύραυλοι έπεσαν στο σπίτι, ένα μαχητικό F16 αποτελείωσε τη... δουλειά.

Οι Ισραηλινοί είχαν ειδοποιήσει τους ενοίκους της πολυκατοικίας, μια 35μελή οικογένεια, να εγκαταλείψει το κτίριο. Ισραηλινός στρατιωτικός τηλεφώνησε στον γιο του ιδιοκτήτη και τον ενημέρωσε για το τί επρόκειτο να επακολουθήσει. Έφυγαν λίγα λεπτά πριν ο πρώτος πύραυλος βρει το στόχο του.


Ο 58χρονος Bashir al-Ramlawi είπε πως πρόλαβε να πάρει τους 35 συγγενείς του και να φύγουν. Πρόλαβαν να δουν το σπίτι τους να κατεδαφίζεται. Πολλοί από τους 35 ανθρώπους είναι κάτοικοι της Γάζας που έμειναν άστεγοι από τους βομβαρδισμούς. 

«Δεν ξέρω γιατί χτύπησαν το σπίτι μου. Δεν ξέρω που θα πάμε τώρα», είπε. 
Μόλις όλα τελείωσαν, άλλοι πλησίασαν για να βγάλουν φωτογραφίες με τα κινητά τους κι άλλοι συνέχισαν την καθημερινότητά τους. Άλλωστε, οι βομβαρδισμοί έχουν αρχίσει να γίνονται αυτό ακριβώς, καθημερινότητα. 

Όλα αυτά ενώ στις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια φωτογραφία από ανάρτηση ισραηλινού στρατιώτη στα social media. Το απίστευτο post, που εν συνεχεία «κατέβηκε» έδειχνε τον στρατιώτη Νταβίντ Οβαντία με το όπλο του και έγραφε: «Σκότωσα 13 παιδιά σήμερα και είστε επόμενοι γαμ@@@@@ μουσουλμάνοι, αει στο διάολο γαμιο@@@@@».



Συντρίμμια η Γάζα και η εκεχειρία


Η πολυδιαφημιζόμενη 73ωρη κατάπαυση του πυρός δεν κράτησε ούτε δυο ώρες. Έληξε πριν καν αρχίσει και τα αποτελέσματά της είναι τραγικά και αυτή τη φορά. 

Ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν με πυροβόλα το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας ο αριθμός των νεκρών έχει ήδη φτάσει τους 50, ενώ 220 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Την ίδια ώρα, η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ένας Ισραηλινός στρατιώτης αιχμαλωτίστηκε από Παλαιστίνιους μαχητές, αλλά υποστήριξε ότι η απαγωγή δεν έγινε ούτε κατά τη διάρκεια ούτε αφού «έσπασε» η εκεχειρία, αλλά πριν καν αυτή κηρυχθεί. 

Ο ισραηλινός στρατός μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του στρατιώτη που απήχθη από τη Χαμάς. Πρόκειται για τον Χαντάρ Γκόλντιν, έναν ανθυπολοχαγό 23 ετών που κατάγεται από την πόλη Κφαρ Σάμπα βόρεια του Τελ Αβίβ.


«Δεν υπάρχει δικαιολογία για την παραβίαση της εκεχειρίας από το Ισραήλ, καθώς ο αξιωματικός αιχμαλωτίστηκε και οι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν πριν τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία», δήλωσε ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, ο δεύτερος τη τάξει της Χαμάς.

Και ενώ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε και επισήμως ότι η τριήμερη εκεχειρία δεν ισχύει μετά την απαγωγή του ισραηλινού στρατιώτη, ο ΟΗΕ βρίσκεται σε έναν δικό του κόσμο και όχι σε αυτόν του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Ο Οργανισμός κάλεσε τις παλαιστινιακές οργανώσεις να επαναβεβαιώσουν τη δέσμευσή τους στην 72ωρη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας!


Μαζί με την εκεχειρία έπεσε φυσικά στο κενό και η προσπάθεια διαπραγματεύσεων που έκανε η Αίγυπτος. Το Κάιρο ανακοίνωσε στους Παλαιστίνιους αξιωματούχος ότι αναβάλλει τις συνομιλίες με το Ισραήλ που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα με στόχο την επίτευξης οριστικής εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι Αιγύπτιοι επικοινώνησαν με τον Ισλαμικό Τζιχάντ και ανακοίνωσαν ότι το Ισραήλ τους ενημέρωσε ότι ένας στρατιώτης του αιχμαλωτίστηκε», δήλωσε ο Ζίαντ αλ Αάχλα. «Οι συζητήσεις αναβλήθηκαν», πρόσθεσε.


«Περίπου στις 09:30 το πρωί οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δέχθηκαν επίθεση την ώρα που κατέστρεφαν μια σήραγγα» στην περιοχή της Ράφα, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του, ενώ υπογραμμίζει ότι ο στρατός «θα αναλάβει ισχυρή δράση σε απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom