Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Σκληρές οδομαχίες στο κέντρο του Λουγκάνσκ - Μετρούν νεκρούς και τραυματίες στην Ουκρανία... (φωτό και βίντεο)


Δεν έχει τέλος η περιπέτεια της Ουκρανίας, καθώς μαίνονται για μία ακόμη μέρα οι σκληρές οδομαχίες στο κέντρο της πόλης Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία. Μετρούν νεκρούς από βομβαρδισμό πόλης κοντά στο Ντονέτσκ.

Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες στο κέντρο της πόλης Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία. Κυβερνητικές δυνάμεις και αυτονομιστές αντάρτες, που ελέγχουν την πόλη από τον περασμένο Απρίλιο, συκγρούονται, με δεκάδες έως τώρα τραυματίες και άγνωστο αριθμό νεκρών.

Φωτογραφία twitterΦωτογραφία twitter
«Μία συνοικία της πόλης απελευθερώθηκε. Οι μάχες συνεχίζονται στο κεντρικό τμήμα της πόλης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας Αντρίι Λισένκο σε δημοσιογράφους.




Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, τουλάχιστον τρεις πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια των σφοδρών βομβαρδισμών στην πόλη Μακιίβκα, 16 χλμ. η οποία βρίσκεται νότια της πόλης Ντονέτσκ, προπύργιου των αυτονομιστών.
Σφοδρά πυρά πυροβολικού πλήττουν μια περιοχή της πόλης κοντά σε έναν σταθμό λεωφορείων από το πρωί, ενώ εκατοντάδες κάτοικοι έσπευσαν να καταφύγουν σε υπόγεια για να προστατευτούν, αλλά ο όπως αναφέρει φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, μια γυναίκα και δύο άνδρες σκοτώθηκαν.

Φωτογραφία twitterΦωτογραφία twitter

Φωτογραφία twitterΦωτογραφία twitter



Οι νέες μάχες στην πόλη του Λουγκάνσκ ανάγκασαν τις ουκρανικές αρχές να διακόψουν τις προσπάθειες να ανασύρουν τα πτώματα των θυμάτων του βομβαρδισμού μιας αυτοκινητοπομπής με εκτοπισμένους αμάχους, όπως δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.
«Χθες το απόγευμα καταφέραμε να ανασύρουμε 15 σορούς. Οι προσπάθειες (να ανασυρθούν και άλλες) έχει πλέον ανασταλεί διότι η στρατιωτική δραστηριότητα έχει αρχίσει ξανά στην περιοχή» της Λουγκάνσκ, είπε ο Λισένκο κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.






Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση στο Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ είναι ιδιαίτερα δραματική, καθώς οι κάτοικοι επιβιώνουν χωρίς νερό και ηλεκτρικό, στα όρια της ανθρωπιστικής καταστροφής.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom