Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Η σφαγή αμάχων συνεχίζεται! Βομβάρδισαν ξανά σχολείο του ΟΗΕ οι Ισραηλινοί – ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Για δεύτερη φορά το Ισραήλ βομβαρδίζει σχολείο του ΟΗΕ και μάλιστα σε λιγότερο από μία εβδομάδα

- Τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ στη Ράφα
- Πύραυλος έπληξε την είσοδο του σχολείου που είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες Παλαιστίνιοι
- Το Ισραήλ άρχισε σήμερα να αποσύρει κάποια από τα στρατεύματά του από τη Λωρίδα της Γάζας και να στέλνει άλλα
- Ξεπέρασαν τους 1700 οι νεκροί από τις 8 Ιουλίου
- Spiegel: Το Ισραήλ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Κέρι

Τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περίπου 30
τραυματίστηκαν από την επίθεση του ισραηλινού στρατού εναντίον ενός σχολείου του ΟΗΕ στη νότια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές, ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από ένα αεροπλάνο έπληξε την είσοδο του σχολείου της UNRWA στη Ράφα στο οποίο είχαν αναζητήσει καταφύγιο εκατοντάδες Παλαιστίνιοι.


Νωρίτερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι στη Γάζα, μία ημέρα αφού ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύθηκε να συνεχίσει να ασκεί πίεση στη Χαμάς, ακόμη και αφού ο στρατός ολοκλήρωσει τη βασική του αποστολή της καταστροφής των στοών της παλαιστινιακής οργάνωσης. 



Μέχρι στιγμής ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στις 8 Ιουλίου ανέρχεται σε 1.726, η πλειονότητα των οποίων είναι άμαχοι, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους. 
Από την πλευρά του Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους 64 στρατιώτες και τρεις πολίτες. 






Στο μεταξύ το Ισραήλ άρχισε σήμερα να αποσύρει κάποια από τα στρατεύματά του από τη Λωρίδα της Γάζας και να στέλνει άλλα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Πίτερ Λέρνερ. Πρόσθεσε ότι ο ισραηλινός στρατός έχει σχεδόν ολοκληρώσει την αποστολή του της καταστροφής των στοών. Περισσότερες από 30 σήραγγες και δεκάδες φρεάτια πρόσβασης σε αυτές έχουν εντοπιστεί και ανατιναχθεί. 

Παρόλα αυτά διευκρίνισε ότι «συνεχίζουμε τις επιχειρήσεις μας ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια άμεση αντίδραση στο πεδίο και να πλήξουμε τη Χαμάς, αν αυτό κριθεί απαραίτητο». 

Παράλληλα ο ισραηλινός στρατός έχει ενημερώσει τους κατοίκους κάποιων περιοχών της Γάζας που είχαν εκκενωθεί ότι μπορούν να επιστρέψουν σε αυτές. 

Spiegel: Το Ισραήλ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Κέρι


Την  αποκάλυψη οτι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ χώρας παρακολουθούσαν για ένα διάστημα τις τηλεφωνικές συνομιλίες του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κέρι, στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους πέρυσι, κάνει σήμερα το περιοδικό Spiegel,  επικαλούμενο πηγές των μυστικών υπηρεσιών.

Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, οι οποίες τελικά κατέρρευσαν τον Απρίλιο, ο Κέρι συνομιλούσε με πολλούς αξιωματούχους της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με τις πηγές του περιοδικού, όχι μόνο από ασφαλείς τηλεφωνικές γραμμές, αλλά και από απλά δορυφορικά τηλέφωνα τα οποία παρακολουθούνται εύκολα.

Τις συνομιλίες αυτές παρακολουθούσαν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες αλλά και οι υπηρεσίες τουλάχιστον μιας ακόμα χώρας, πάντα σύμφωνα με τις πηγές του Spiegel, και το Ισραήλ «χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που είχε συλλέξει με αυτό τον τρόπο στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».

Πηγή ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom