Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

«Οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν» – Τίμησαν και φέτος τη θυσία των ηρώων Ισαάκ και Σολωμού (Δείτε Ντοκιμαντέρ)


- Τελέστηκε το 18ο μνημόσυνο των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολομού στο ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι
- Η πορεία των μοτοσικλετιστών ξεκίνησε την Παρασκευή από την Πάφο για να καταλήξει στο κοιμητήριο όπου αναπαύονται οι δύο ήρωες
- Περισσότεροι από 900 μοτοσικλετιστές έστειλαν το μήνυμα: «Θέλουμε πίσω την κατεχόμενη γη μας – Ενωμένοι μπορούμε»

Με την παρουσία του Υπουργού Υγείας Φίλιππου Πατσαλή και προϊσταμένου του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι, το 18ο μνημόσυνο των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.


Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, πραγματοποίησε πορεία κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης εις ένδειξη τιμής προς τον Τάσο Ισάακ και Σολωμό Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τον κατοχικό στρατό στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Δερύνειας τον Αύγουστο του 1996. Η πορεία που είχε σύνθημα "Οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν" ξεκίνησε την Παρασκευή 8 Αυγούστου από την Πάφο και σήμερα κατέληξε στο κοιμητήριο όπου βρίσκεται ο τάφος των δύο ηρωομαρτύρων στο Παραλίμνι.

Έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου μέλη του ΕΛΑΜ παρατάχθηκαν κρατώντας ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Σάββας, εκπρόσωπος Τύπου της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, «για ακόμα μια φορά έχουμε δείξει και αποδείξει ότι ενωμένοι μπορούμε. Πάνω από 900 μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν από την Πάφο και έφτασαν στον άγιο τούτο τόπο όπου κείτονται οι ήρωες μας, οι οποίοι σκοτώθηκαν από τους Τούρκους».

Πρόσθεσε ότι «Εμείς δεν ξεχνούμε, θέλουμε πίσω την κατεχόμενη γη μας και θα είναι δική μας και πάλι φτάνει να το αποφασίσουμε. Ενωμένοι μπορούμε».

Μετά το τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνων στους τάφους των δύο ηρωομαρτύρων, οι μοτοσικλετιστές σχημάτισαν πομπή και κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας όπου κατέθεσαν στεφάνια.
http://www.newsit.com.cy/

ΙΣΑΑΚ - ΣΟΛΩΜΟΥ: Δεκαοχτώ χρόνια μετά
Το κυπριακό ειδησεογραφικό πόρταλ SigmaLive, συνέλεξε υλικό από αρχεία κυπριακών, ελληνικών και τουρκικών καναλιών, νέες μαρτυρίες και δηλώσεις εμπλεκομένων και παρουσιάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ για τα τραγικά γεγονότα.

Το ντοκιμαντέρ είναι σκηνοθεσίας του Νικόλα Κόκκινου και έρευνας και παρουσίασης του δημοσιογράφου του SigmaLive, Νικόλα Ζαννέττου.

Δείτε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ισαάκ - Σολωμού: Δεκαοχτώ χρόνια μετά»..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom