Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Σύγχρονοι "Νέρωνες" στο Ρέθυμνο - Πατέρας και γιοι έβαλαν φωτιά και απειλούσαν να κάψουν ζωντανό όποιον μιλούσε!


- Ο πατέρας και οι τρεις γιοι του τρομοκρατούσαν ένα ολόκληρο χωριό στο Ρέθυμνο
- Έβαλαν φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στον Μέρωνα Αμαρίου και "εκτόξευαν" απειλές
- "Θα σας κάψουμε ζωντανούς αν μιλήσετε", έλεγαν στους συγχωριανούς τους
- Η πυροσβεστική επενέβη έγκαιρα και έσβησε τη φωτιά πριν απειληθούν σπίτια
- Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν αύριο, Τετάρτη

Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Νέρων προχώρησε σε ένα μεγαλεπήβολο και πολυέξοδο σχέδιο οικιστικής αναμόρφωσης της Ρώμης, μετά την πυρκαγιά που την ισοπέδωσε κυριολεκτικά το 64 μ.Χ., ωστόσο κατηγορήθηκε πως ήταν εκείνος ο οποίος ξεκίνησε την πυρκαγιά και τότε άρχισε μία ανηλεή καταδίωξη κατά των χριστιανών.

Την... δόξα του φαίνεται πως ζήλεψε μία οικογένεια κτηνοτρόφων
στο Αμάρι Ρεθύμνου, αφού ο πατέρας και οι τρεις γιοι του πρωταγωνίστησαν σε μία ιστορία η οποία θα μπορούσε να έχει εξέλιξη τρομακτική.

Εσκεμμένος εμπρησμός

Μόλις χθες (18-08-2014), περίπου στις 12:50 το μεσημέρι, εκδηλώθηκε μία πυρκαγιά η οποία άρχισε να κατακαίει χορτολιβαδική και δασική έκταση στην περιοχή Μέρωνας του Δήμου Αμαρίου Ρεθύμνου.

Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, αφού η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε και δεν απείλησε οικισμούς ή ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Οι απειλές που δεν... εισακούστηκαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι του χωριού ήξεραν πως η οικογένεια αυτή ήταν υπεύθυνη για τον εμπρησμό της συγκεκριμένης έκτασης, ωστόσο αρχικά δεν τολμούσε κανείς να μιλήσει, αφού οι... οδηγίες που είχαν δώσει οι δράστες ήταν σαφείς: "Όποιος μιλήσει, θα τον κάψουμε ζωντανό".

"Μιλήστε και θα σας κάψουμε ζωντανούς", η μακάβρια απειλή της οικογενείας
Όταν όμως ένα ολόκληρο χωριό ξέρει, τότε δύσκολα μπορεί κάτι τόσο σοβαρό να μείνει κρυφό, όπερ και εγένετο... Κάποιοι από τους συγχωριανούς τους δεν φοβήθηκαν τις απειλές τους και κατήγγειλαν τον πατέρα και τους τρεις γιους του για τον εμπρησμό της περιοχής.

Το αποτέλεσμα των καταγγελιών ήταν να "πέσουν" οι δράστες, που είναι όλοι τους κτηνοτρόφοι, στα χέρια των ανδρών του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής και σήμερα, Τρίτη, συνελήφθησαν ως υπαίτιοι πυρκαγιάς, οι Κ.Ι. του Γ. 65 ετών, Κ.Μ. του Ι. 34 ετών, Κ.Ν. του Ι. 35 ετών και Κ.Γ. του Ι. 36 ετών, από Κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης.

Δεν παραδέχονται τίποτα

Κανείς από τους τέσσερις συλληφθέντες δεν ομολόγησε την πράξη του και η υπόθεση παίρνει πλέον την δικαστική οδό, αφού αύριο, Τετάρτη, όλοι τους θα παραπεμφθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, με την κατηγορία της απειλής και του εμπρησμού από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom