Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ο λαός πεινάει και οι νταβατζήδες χαίρονται (το άρθρο που κατέβασε το Antinews)

Το άρθρο που ακολουθεί ανέβηκε το πρωί στο Antinews,αλλά φαίνεται πως έτσουξε και το κατέβασαν!Ομως είχαν προλάβει κάποιες ιστοσελίδες και το αναπαρήγαγαν...

H ανοχή σε όλες τι εκφάνσεις της ζωής έχει και κάποια όρια. Και ο κόσμος έχει ανεχθεί πολλά, δεν αντέχει άλλο. Δε μιλάμε ακριβώς για την οικονομική κρίση και τις θυσίες του ελληνικού λαού. 

Μιλάμε γι’ αυτές σε συνδυασμό με τον υπέροχο, αγγελικά πλασμένο κόσμο των νταβατζήδων και πόσο αυτοί θυσιάστηκαν μέσα στο χαμό που βρήκε την Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια.
Έχουν δηλαδή τα μεγάλα συμφέροντα υποστεί τέτοιες θυσίες σαν κι αυτές που υπέστη ο λαός; Οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν χάσει τις περιουσίες τους ή φρόντισαν να τις βγάλουν στο εξωτερικό αφήνοντας στο έλεος της χρεοκοπίας τις επιχειρήσεις τους;

Τα μεγαλολαμόγια συνεχίζουν να βολτάρουν με τα κότερά τους μεταξύ Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου μέχρις ότου περάσει ο καιρός για να κάνουν και κανένα σνόουμπορντ στην Αράχοβα;

Ο κόσμος που πένεται, το 1,7 εκατ. των Ελλήνων που είναι στα όρια της φτώχειας και τα 2 εκτ. των ανέργων τα βλέπει όλα αυτά και λέει πια όλο και δυνατότερα: Ως εδώ κύριε Σαμαρά.

Γιατί τον Σαμαρά; Μα γιατί το 2009 που έγινε αρχηγός της ΝΔ αυτοί που τον στήριξαν, φανερά και κρυφά, ήλπιζαν ότι η χώρα θα βγει από τον φαύλο κύκλο των πράσινων και γαλάζιων λαμογιών. Ότι αν όχι να εξαφανιστούν, στην καλύτερη περίπτωση να περιοριστούν οι νταβατζήδες. Το πίστεψε και το στήριξε αυτό το project και ήταν έτοιμος ο κόσμος να ξαναστηρίξει μια Νέα Ελλάδα που θα είχε ως βάση τον πόλεμο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Διαψεύδεται για άλλη μια φορά.

Και βλέπει ότι η κληρονομιά των πολιτικών που συμβιβάστηκαν με τους νταβατζήδες συνεχίζεται. Οι δουλίτσες, το παρασκήνιο, τα κομπρεμί, οι κουβέντες πίσω από κλειστές πόρτες και τα ραντεβού με τους διαπλεκόμενους συνεχίζονται για να μην πούμε ότι έχουν ενταθεί κιόλας. Γιατί άραγε; Μήπως πάμε σε εκλογές και η κυβέρνηση ζητά στήριξη από τους επιχειρηματίες και από τα Μέσα Ενημέρωσης γι΄ αυτό και πέρασε την ντροπολογία για τα ΜΜΕ; Μήπως δεν πάμε σε εκλογές και ζητά η κυβέρνηση και πάλι στήριξη για να μην πέσουν; Ή μήπως η απλούστερη εκδοχή είναι ότι στο DNA της ελληνικής πολιτικής σκηνής είναι η διαπλοκή καρφιτσωμένη;

Εν μέσω θέρους και με τον κόσμο να μην πολυνοιάζεται για το τι γίνεται στη Βουλή η κυβέρνηση περνά έναν ορυμαγδό από άκρως αμφιλεγόμενες διατάξεις κι νόμους. Σκόπιμα πλέον όλα αυτά τα μέτρα εισήχθησαν προς ψήφιση στο θερινό τμήμα της Βουλής. Και μάλιστα δεν είναι καν προαπαιτούμενα που ζητά η τρόικα. Φωτογραφικές, στημένες υποθέσεις είναι και τίποτε άλλο. Ως πότε, όμως θα βλέπει όλα αυτά ο κόσμος και δεν θα αντιδρά; Μέχρι πότε πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι θα τους ανεχόμαστε;

Η παρούσα κυβέρνηση και μέσα σε λίγους μήνες έχει καταφέρει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να την μισήσει ο κόσμος που από τη μια έχει τεράστια προβλήματα κι από την άλλη βλέπει να λύνονται τα προβλήματα μόνο των μεγαλονταβατζήδων.

Στο antinews έχουμε αναδείξει ουκ ολίγες φορές την υπόθεση του Μεγάρου Μουσικής. Τα θαλασσοδάνεια των προηγούμενων διοικήσεων κολλητών τους Λαμπράκη έχουν μείνει απλήρωτα. 250 εκατ. ευρώ χρωστά το Μέγαρο και τώρα που περνά στα χέρια του δημοσίου, ο προϋπολογισμός βαρύνεται με το ποσό αυτό. Γιατί να πληρώνει ο λαός τα κερατιάτικα του κάθε Λαμπράκη; Ας μπει λουκέτο να ξενοιάσουμε. Εδώ βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια και τα ακίνητα του κοσμάκη για λίγα χιλιάρικα και το θηριώδες Μέγαρο μένει εκεί να μας θυμίζει ότι ο… πολιτισμός της ελίτ πρέπει να πληρώνεται κι από τη γριούλα στη Γαύδο που της έκοψαν τη σύνταξη. Αυτό δεν είναι σκάνδαλο;

Ο Λάτσης κάνει πάρτι με τα έργα και τα ακίνητα που παίρνει κοψοχρονιά, ο Μπόμπολας τρίβει τα χέρια του για τα δημόσια έργα που επανεκκινούν αλλά και για τα διόδια που αυξάνονται σε δρόμος καρμανιόλες. Οι πετρελαιάδες και οι ενεργειακοί είναι ήσυχοι, κανείς δεν τους πειράζει, ούτε για το λαθρεμπόριο καυσίμων, ούτε για τίποτε άλλο.

Στη Βουλή ψηφίζεται η τροπολογία για τα ΜΜΕ σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, άκουσον άκουσον. Και ψηφίζεται χωρίς καν να υπάρχει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου από την πρεμούρα τους να περάσει στα γρήγορα.

Την ίδια στιγμή περνάνε διατάξεις για τα δάση ή τον αιγιαλό όταν όλοι λένε ότι κρύβονται μεγάλα συμφέροντα από πίσω. Ιδιοκτήτες ακινήτων, ξενοδόχοι, υποψήφιοι επενδυτές και άλλοι πολλοί.

Και μην ξεχνάμε τον Σωκράτη Κόκκαλη και τους φίλους του που παίρνουν ακόμη δουλειές με φούντες και ανενόχλητοι συνεχίζουν το έργο τους. Για να μην πούμε για τον Μαρινάκη, τα έχουμε ξαναπεί. Ο Μώραλης, εκτός από τον Σαμαρά είδε χθες και τον Βενιζέλο, προφανώς φέροντας από το αφεντικό του μηνύματα… βαρέων βαρών.

Οι περίεργες τροπολογίες που κάποτε χρεωνόταν στον Μπαλτάκο τώρα περνάνε από το υπόλοιπο επιτελείο του Μαξίμου και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Και κάπως έτσι πορεύεται η κυβέρνηση στην πορεία προς τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Και νομίζει ότι έχοντας κλείσει όλα τα μέτωπα με τη διαπλοκή ο κόσμος θα τους στηρίξει.

Δεν κατάλαβαν καλά. Όσο ο κόσμος βλέπει να χορεύει ταγκό η κυβέρνηση με τα μεγαλοσυμφέροντα τόσο εξοργίζεται και θα εκφραστεί τότε που θα έρθει η ώρα.

Δυστυχώς φαίνεται ότι κάποιοι βάλθηκαν να φέρουν στην εξουσία τον Τσίπρα. Όχι γιατί το θέλουν, αλλά γιατί υπηρετούν τη διαπλοκή και ο κόσμος δεν τα συγχωρεί άλλο αυτά. Πλησιάζει η ώρα που το ‘’φτάνει κύριε Σαμαρά’’ θα πάρει άλλο νόημα. Πολύ πιο σκληρό. Εμείς τους προειδοποιούμε.
http://www.antinews.gr/

από http://aetos-grevena.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λεω λοιπον,ωρα ειναι να μας κανει μαθημα και το antinews!!Aντε μου και στον κορακα!! Ομως παιδια,τις τελευταιες μερες....κατι αρχιζει να φαινεται μεσα στην μαζα του λαου μας! Ηρθε πραγματι η ωρα,που δεν εχουμε να κοψουμε τιποτα αλλο εκτος απο το κεφαλι μας; Κατι μαγικο συμβαινει,και βλεπουμε και περαν του ευρω;Βοηθηστε εσεις που εχετε πενα,δωστε λιγο κουραγιο στους πολλους,δωστε λιγη ωθηση στους λιγους,μην αποδυναμωθει μια καποια κινηση αναμεσα στους πολιτες....ισως ειναι και ο φοβος με τα συμβαντα στην Γαζα...υπαρχει μια αναγκη συμπαραταξης στον κοσμο!Να κρατησουμε μακρυα τους συνδικαλιστες....και να κρατηθουμε απο το χερι!! Κατι κουνιεται αναμεσα μας!!

Read more: Go to TOP and Bottom