Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες στην Τήλο – Τουλάχιστον ένας νεκρός,διασώθηκαν 80


Ένα σκάφος που μετέφερε μετανάστες με προορισμό τα ελληνικά νησιά, βυθίστηκε κοντά στην Τήλο,αφού πρώτα έπιασε φωτιά και ανασύρθηκε ήδη ένας νεκρός.

Την ώρα που σπάνε κάθε ρεκόρ τα καραβάνια με τους μετανάστες που
αποβιβάζονται καθημερινά στα ελληνικά νησιά, ένα ακόμα σκάφος που μετέφερε ανθρώπους που αναζητούσαν ένα καλύτερο αύριο, βυθίστηκε κοντά στην Τήλο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκάφος πρώτα έπιασε φωτιά και στη συνέχεια βυθίστηκε, με τους ανθρώπους να πηδάνε στη θάλασσα για να σωθούν. Ένας άνθρωπος είναι νεκρός, χωρίς προς το παρόν να έχει ανακοινωθεί αν είναι άνδρας ή γυναίκα.

Σύμφωνα με το λιμενικό, οι αρχές έχουν μαζέψει περίπου 80 άτομα, ανοιχτά της Τήλου όπου κι έγινε το δυστύχημα, λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε από τον πύργο ελέγχου του αεροδρόμιου του νησιού η Λιμενική Αρχή Ρόδου και στη συνέχεια, το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας. Πιθανόν, κάποιο αεροσκάφος που περνούσε από το σημείο ειδοποίησε για την εκδήλωση της φωτιάς στη λέμβο.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν πλωτό, ναυαγοσωστικό και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, ένα ελικόπτερο και ιδιωτικό σκάφος. Επίσης, στο σημείο είχε φθάσει και τουρκική ακταιωρός που περισυνέλεξε άγνωστο αριθμό παράτυπων μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom