Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Πάνω από 380 οι νεκροί από το σεισμό στην Κίνα


Τους 381 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας. Οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 1.800.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών σύμφωνα με τα διεθνή σεισμολογικά κέντρα,ενώ το Κινεζικό Κέντρο Δικτύων Σεισμών ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών και είχε επίκεντρο την πόλη Λονγκτούσαν της περιφέρειας Λουντιάν. Τουλάχιστον 12.000 σπίτια κατέρρευσαν και 30.000 ακόμη υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.



Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κεκιάνγκ, πρόκειται να μεταβεί το πρωί της Δευτέρας στη Λουντιάν, προκειμένου να επιβλέψει το έργο αρωγής, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας, Νέα Κίνα.

Οι αρχές έχουν στείλει ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, καθώς και 12 εκπαιδευμένους σκύλους, για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των επιζώντων, όμως το έργο τους δυσχεραίνεται καθώς στην περιοχή έχει ξεκίνησε σφοδρή βροχόπτωση.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, περίπου 2.500 στρατιώτες είχαν σταλεί στην περιοχή, καθώς και 300 αστυνομικοί και πυροσβέστες. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 400 ακόμα διασώστες με τα 12 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των επιζώντων.

Επίσης, χιλιάδες σκηνές, κρεβάτια και κουβέρτες στάλθηκαν ώστε να παράσχουν καταφύγια έκτακτης ανάγκης στους κατοίκους τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom