Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Δεν "τσίμπησε" ο Σήφης, 3-0 τον "Κροκοδειλάκια που φεύγει (βίντεο)

Επιασε πάντως έναν βάτραχο ο Γάλλος στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο
Τον είδε, τον άγγιξε αλλά δεν κατάφερε να τον παγιδεύσει ούτε την τρίτη ημέρα.
Ο λόγος για τον διάσημο Γάλλο ερπετολόγο, Ολιβιέ Μπερά, που δεν κατάφερε να βγάλει έξω από την λίμνη τον Σήφη τον κροκόδειλο με αποτέλεσμα να κόβει βόλτες στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο.
Η τρίτη προσπάθεια



Χθες το βράδυ ο κ. Μπερά επιχείρησε για τρίτη φορά να παγιδεύσει τον Σήφη πηγαίνοντας με τα σκοινιά του και τη βάρκα του στο Φράγμα.

Υπενθυμίζουμε ότι προχθές, ο κ. Μπερά έπιασε τον κροκόδειλο δύο φορές μάλιστα αλλά εκείνος του ξέφυγε σαν… χέλι (δείτε εδώ).
Ο κ. Μπερά εντόπισε και πάλι τον κροκόδειλο, τον πλησίασε αλλά ο Σήφης τα κατάφερε για άλλη μία φορά να… εξαφανιστεί και να μην ξαναδώσει σημεία ζωής.
Ο διάσημος ερπετολόγος μαζί με τον δρ βιολογίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Πέτρο Λυμπεράκη και τον διευθυντή του ΟΑΚ στο Ρέθυμνο, Βαγγέλη Μαμαγκάκη έψαχναν τον κροκόδειλο μέχρι και τα ξημερώματα αλλά δεν κατάφεραν να τον ξαναδούν.
MPERA7
Σήμερα φεύγει ο κ. Μπερά
Ο διάσημος ερπετολόγος, Ολιβιέ Μπερά, φεύγει σήμερα από την Κρήτη καθώς δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο τις υπόλοιπες δουλειές που έχει.
Υπενθυμίζουμε ότι κανονικά χθες θα έφευγε αλλά το γεγονός ότι του ξεγλίστρησε από την αγκαλιά του ο Σήφης δύο φορές τον έκανε ν’ αλλάξει τα εισιτήρια του για σήμερα προσπαθώντας άλλη μία φορά να τον παγιδεύσει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον επόμενο μήνα ο κ. Μπερά δεν θα μπορεί να επιστρέψει στην Κρήτη καθώς έχει αρκετές δουλειές.
MPERA
Παραμένουν οι παγίδες
Μπορεί ο κ. Μπερά να φεύγει οι παγίδες όμως επιστρέφουν ξανά στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο περιμένοντας τον Σήφη να τσιμπήσει το… δόλωμα.

Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή για να πάρει αποφάσεις ως προς τις επόμενες κινήσεις θα πρέπει να γίνουν για την παγίδευση του κροκοδείλου.
Μάλιστα ο κ. Μπερά εξήγησε ότι τα δολώματα που υπάρχουν στις παγίδες πρέπει ν” αλλάζουν ανά τρεις ημέρες και αυτή τη φορά να προτιμήσουν οι υπεύθυνοι να βάλουν κάτι πιο ζουμερό από κότα, όπως συκώτι.
MPERA BATRAXOS1MPERA BATRAXOS
Αντί για κροκόδειλο έπιασαν… βατράχι
Δεν έφυγαν με εντελώς άδεια χέρια οι ειδικοί από τη λίμνη του Φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο χθες το βράδυ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μπορεί ο Σήφης ο κροκόδειλος να τους ξεγλίστρησε για μία ακόμα φορά ωστόσο λίγο πριν φύγουν παγίδευσαν έναν… βάτραχο.
Τον είδαν που έκανε βόλτες μπροστά από το αμάξι τους όταν ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν μαζί με τον κ. Μπερά τον πήρε και τον έδωσε στον διάσημο ερπετολόγο.
«Μπορεί να μην πιάσαμε τον κροκόδειλο, αλλά τουλάχιστον βρήκαμε έναν βάτραχο», ανέφεραν όλοι γελώντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom