Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Τραγικές εικόνες στην Αθήνα του 2014: Στην ουρά για ένα απλό τοστ!


Σκηνές από άλλες εποχές ή από άλλες χώρες εκτυλίχθηκαν στην Αθήνα στον Κεραμεικό. Είναι μία το μεσημέρι και επικρατεί αναστάτωση στο κάθετο δρομάκι δεξιά της οδού Θερμοπυλών καθώς καταφθάνουν κατά δεκάδες άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα -όχι για να πάνε διακοπές, αλλά- ούτε καν για τα βασικά. 

Εκεί «τρέχει» τις τελευταίες εβδομάδες ένα πρόγραμμα φιλανθρωπικό για δωρεάν διανομή φαγητού, όπως μας επισημαίνουν όλοι όσοι συναντάμε εκεί αλλά και ο υπεύθυνος τροφοδοσίας ο οποίος σημειώνει  επιπλέον ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου.

«Είναι για όλους όσους έχουν ανάγκη να φάνε», σημειώνει με νόημα ο νεαρός που φροντίζει να προμηθεύει και δίνοντάς τους ένα τοστ συσκευασμένο.
«Δεν είναι κάτι σημαντικό αλλά για εμάς είναι απαραίτητο», θα πει η κυρία Μαίρη, μία συνταξιούχος η οποία δακρύζει στη σκέψη και μόνο ότι αυτό είναι το μοναδικό φαγητό που θα απολαύσει σήμερα και θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι την επόμενη ημέρα το μεσημέρι.

Οδός Γερμανικού ή απλά οδός γερμανικής κατοχής;
Κανείς δε μπορεί με βεβαιότητα να δώσει απάντηση. Είναι σχεδόν 500 άτομα εγγεγραμμένα και έρχονται καθημερινά εκεί για να πάρουν ένα τοστ. Αυτό συμβαίνει στην Αθήνα του 2014.

Οι συγκεντρωμένοι άνθρωποι έξω από το κτήριο περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους όχι για ένα πιάτο φαγητό, αλλά για ένα τοστ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom