Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Θλιβερό ρεκόρ πνιγμών (10) ανήμερα της Παναγίας - Πάνω από 160 πνιγμοί το φετινό καλοκαίρι

Από την 1η Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου στις ελληνικές θάλασσες έχουν πνιγεί 150 άνθρωποι. Το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν πνιγεί 101 άτομα, σύμφωνα με το Λιμενικό

Θλιβερό ρεκόρ πνιγμών για το 2014 σημειώθηκε χθες Παρασκευή, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στην Ελλάδα, καθώς 10 λουόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε οκτώ διαφορετικές περιοχές της χώρας μας, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος.

Από την 1η Ιουνίου έως και τις 27 Ιουλίου στις ελληνικές θάλασσες έχουν πνιγεί 150 άνθρωποι. Το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν πνιγεί 101 άτομα. Τον Δεκαπενταύγουστο του 2013 δεν είχε καταγραφεί ούτε ένας πνιγμός, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού.

Οκτώ από τα θύματα της Παρασκευής,15 Αυγούστου 2014,ήταν άνδρες και δύο ήταν γυναίκες, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι.

Δύο άνθρωποι, 67 και 86 ετών, πνίγηκαν σε παραλίες της Ρόδου, ενώ ακόμα δύο θάνατοι, με θύματα έναν 39χρονο και έναν 58χρονο, καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, στον «Ποταμό» Επανομής και τη «Σκάλα» Αγίας Τριάδας αντίστοιχα.

Οι υπόλοιποι πνιγμοί σημειώθηκαν στην Κέρκυρα, την Ηλεία, τη Σάμο, τα «Ψαρούδια» Χαλκιδικής, τη Βάρκιζα και την Ανάβυσσο.

Είναι κρίμα κι άδικο σε μια χώρα που περικλείεται σχεδόν ολόκληρη από θάλασσα να 'χουμε το ρεκόρ των πνιγμών.Ούτε λίγο ούτε πολύ διαθέτουμε περίπου 15.000 χιλιόμετρα ακτών κι όμως πνιγόμαστε....

Δυστυχώς παραβλέπουμε τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης είτε από άγνοια είτε γιατί πιστεύουμε πως δεν θα συμβεί σε μας το κακό.

Διαβάστε σχετικά:Εκατοντάδες πνιγμοί κάθε χρόνο - Κανόνες ασφαλούς κολύμβησης

Πώς να μάθω το παιδί μου κολύμπι; 5 εύκολα βήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom