Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Πάλευε με τον τυφώνα το αεροπλάνο στην Ταϊβάν - Τελικά συνετρίβη πάνω σε σπίτια - Live εικόνα από τον τόπο της τραγωδίας


- Η πτήση GE 222 των "TransAsia Airways" εκτελούσε δρομολόγιο από την περιοχή Καοχσιούνγκ με προορισμό τα νησιά Πενγκο
- Το αεροπλάνο τύπου ATR-72 προσέκρουσε σε κατοικημένη περιοχή του νησιού Πενγκού
- 54 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα
- Στην περιοχή επικρατούν εξαιρετικά κακές καιρικές συνθήκες με το πέρασμα του τυφώνα Μάτμο


Μόλις επτά ημέρες από την αεροπορική τραγωδία με το Boeing των Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, νέο δυστύχημα σημειώθηκε, αυτή τη φορά στην Ταϊβάν.

ΔΕΙΤΕ LIVE



Το μικρό αεροσκάφος, τύπου ATR-72 της TransAsia Airways, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, λόγω του τυφώνα Μάτμο, στην κατοικημένη περιοχή των νησιών Πενγκού.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 54 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα, εκ των οποίων 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οι 11 φέρουν σοβαρά εγκαύματα, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Γεν Κουάνγκ-Σιχ. Από τους επιβάτες, 50 ήταν ενήλικοι και 4 παιδιά. 

Σύμφωνα με την TaiwanNews, το αεροσκάφος επρόκειτο να αναχωρήσει από την περιοχή Καοχσιούνγκ στις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), αλλά απογειώθηκε στις 5.43, λόγω της σφοδρής καταιγίδας. 

Η πρώτη απόπειρα προσγείωσης απέτυχε και στη συνέχεια προχώρησε σε δεύτερη προσπάθεια. Λίγα λεπτά αργότερα, ο πύργος ελέγχου έχασε την επαφή με το αεροσκάφος. 

Το αεροπλάνο φέρεται να έπεσε απότομα στο έδαφος στην περιοχή Χούσι, και πήρα φωτιά καίγοντας μάλιστα δυο σπίτια. 

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν στοιχεία για τους λόγους που ο πιλότος άλλαξε τα σχέδιά του και πώς τραυματίστηκαν οι επιβάτες, αλλά σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι τραυματίες υπέστησαν σοβαρά εγκάυματα, όταν το αεροπλάνο πήρε φωτιά. Αμέσως οδηγήθηκαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Μακούνγκ, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των τραυματιών άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διακομιδή. 

Πιλότος του αεροσκάφους, ήταν ο 60χρονος Λι Γι-Λιανγκ και συγκυβερνήτης του ο 39χρονος Τσιανγκ Κουάν-Χσινγκ, των οποίων η τύχη αγνοείται. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom