Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Αναγκαίος ο ακρωτηριασμός για το τρίχρονο αγοράκι από τα Σύβοτα Θεσπρωτίας!!!

Το αγοράκι υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις.
Η πρώτη έγινε το Σάββατο και ήταν διάρκειας δέκα ωρών και η δεύτερη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, διάρκειας τρεισήμισι ωρών.Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το αγοράκι θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα επέμβαση, ακρωτηριασμού.

Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα,για το μόλις τριάμισι ετών αγοράκι απο τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, που τραυματίστηκε όταν έβαλε το χεράκι του στο πλυντήριο ρούχων!Ο μπόμπιρας, θα μείνει ανάπηρος,μιας και η λεπτή,πολύωρη χειρουργική επέμβαση που του έγινε από τους ορθοπεδικούς του Νοσοκομείου Χατζηκώστα δεν πέτυχε...

Το χέρι του άτυχου μικρού, δεν αιματώνεται με αποτέλεσμα οι θεράποντες γιατροί να είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε οριστικό ακρωτηριασμό του!!!

Στο επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα που υπογράφεται από τον Διοικητή του Λάμπρο Γεωργόπουλο, αναφέρονται τα εξής:
«Μετά την εκτίμηση που έγινε σήμερα από την εξειδικευμένη ιατρική ομάδα που έκανε την προσπάθεια επανασυγκόλησης στον τρίχρονο ασθενή διαπιστώθηκε η αδυναμία αιματώσεως του περιφερειακού τμήματος.Στο ανωτέρω πλαίσιο και για να μην διακινδυνεύσει η ζωή του ασθενούς αποφασίσθηκε ο ακρωτηριασμός του μη βιώσιμου τμήματος».

από epirusgate.blogspot.gr

Το χρονικό του τραυματισμού και το χειρουργείο
Το χέρι του παιδιού ήταν σε πολύ κακή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του και οι προσπάθειες για να πετύχει η συγκόλληση ήταν τιτάνιες.

Οι τρεις χειρουργοί της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα χρειάστηκαν δώδεκα ολόκληρες ώρες προκειμένου να σώσουν το χέρι του παιδιού.

Tο μόλις τριάμισι χρονών αγοράκι, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά το Σάββατο 26/7, όταν άνοιξε το πλυντήριο του σπιτιού του, το οποίο ήταν σε λειτουργία.

Διέμενε με τη γιαγιά του στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Κάποια στιγμή διέφυγε από την προσοχή της. Κατευθύνθηκε στο πλυντήριο κι ενώ ήταν σε λειτουργία το άνοιξε και έβαλε το χέρι του μέσα.

Αποτέλεσμα ήταν να ακρωτηριαστεί.

Στα Σύβοτα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Χατζηκώστα στα Γιάννενα.

«Το Νοσοκομείο ήταν σε πλήρη ετοιμότητα από την στιγμή που ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό. Έγινε η απαραίτητη προετοιμασία μέχρι να φτάσει το παιδάκι και με τον ερχομό του μπήκε στο χειρουργείο.

Το Νοσοκομείο, η Κλινική και όλο το προσωπικό ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο βαθμό και με τον καλύτερο τρόπο. Τώρα αισιοδοξούμε για την έκβαση της επέμβασης», δήλωσε στο Epiruspost.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λάμπρος Γεωργόπουλος.

Οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της πορείας της συγκόλλησης.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom