Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Συνέλαβαν το Νίκο Μαζιώτη στο κέντρο της Αθήνας εν μέσω πυροβολισμών - Τραυματίας ο ίδιος,ένας αστυνομικός κι ένας πολίτης (φωτο & βίντεο)

Αιματηρή συμπλοκή με ρίψη χειροβομβίδας και τραυματισμούς

- Ο Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη στην συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς και είναι ελαφρά τραυματισμένος
- Επιχειρούσε μαζί με άλλα άτομα να κάνει ληστεία σε τράπεζα
- Συνεπλάκη με τους αστυνομικούς έπεσαν πυροβολισμοί και τουλάχιστον μια χειροβομβίδα
- Συνελήφθησαν άλλα δυο άτομα - Ο τρίτος πιθανότατα έφυγε με ταξί
- Ενας αστυνομικός τραυματίας - Αγνωστη η κατάσταση της υγείας του
- Πληροφορίες και για πολίτη τραυματισμένο


Συνελήφθη πριν από λίγο στην συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού, ο Νίκος Μαζιώτης, την ώρα που μαζί με άλλα άτομα προσπαθούσε να ληστέψουν τράπεζα στην οδό Ερμού.




Η σύλληψη ήταν επεισοδιακή καθώς, έπεσαν πυροβολισμοί, τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός, ενώ οι κακοποιοί έριξαν τουλάχιστον μια χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τραυματισμένος και ένας πολίτης, ενώ έχουν συλληφθεί και άλλα δυο άτομα, ενώ ένα τρίτο διέφυγε πιθανότατα με ταξί.

Πως έγινε η σύλληψη

Μικτό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και της ΔΙΑΣ, εντόπισε το Νίκο Μαζιώτη να κινείται επι της οδού Μητροπόλεως. Τον κάλεσαν να παραδοθεί αλλά εκείνος τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε τον έναν από τους αστυνομικούς.Ο αστυνομικός ευτυχώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και εκείνοι του ανταπέδωσαν τα πυρά, ο Μαζιώτης προσπάθησε να διαφύγει ρίχνοντας μια χειροβομβίδα!

Ωστόσο, φαίνεται πως οι σφαίρες των αστυνομικών τον βρήκαν με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί του έχει συλληφθεί και έναν συνεργός του ενώ από την συμπλοκή είναι τραυματισμένος και ένας πολίτης. Αστυνομικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι κανείς από τους τραυματίες δεν φέρει σοβαρα τραύματα.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη, αφού όλα έγιναν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι σε μια περιοχή που είναι γεμάτη τουρίστες.

Ο Νίκος Μαζιώτης θεωρείται ως ο εγκέφαλος των Επαναστατικών Πυρήνων και μαζί με την σύντροφό του Παναγιώτα Ρούπα, είχαν εξαφανιστεί αφού είχαν αφεθεί ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισής τους.


Τότε, το Συμβούλιο Εφετών είχε αντικαταστήσει την προφυλάκιση με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων ήταν: απαγόρευση εξόδου από την χώρα, παραμονή εντός του νομού Αττικής και παρουσίαση τους κάθε 5 ημέρες στο ΑΤ της περιοχής τους.

Ωστόσο, όλοι αυτοί οι όροι δεν τηρήθηκαν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom