Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ραγδαίες εξελίξεις για τη ΔΕΗ! - Ο Κ. Μητσοτάκης ανοίγει το Εθνικό Τυπογραφείο το Σαββατοκύριακο - Όλα δείχνουν επιστράτευση


- H κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει διακοπές ρεύματος από την απεργία
- Το Μαξίμου λαμβάνει μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθούν πιθανές καταλήψεις των εγκαταστάσεων
- Οι διακοπές ρεύματος περιορίζονται σήμερα μόνο στην Κρήτη
- Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δηλώνουν πως θα συνεχίσουν ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου



Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες το Σαββατοκύριακο στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει διακοπές ρεύματος εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου. 

Έτσι η κυβέρνηση περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου που θα κρίνει εάν είναι παράνομη η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ και εν συνεχεία αναμένεται να τους δώσει λίγες ώρες μόνο να αλλάξουν τακτική και να σταματήσουν την απεργία.

 Και μάλιστα, είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση πως εάν συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, θα προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό σεισμό σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα.

Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη εγκρίνει τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση ανοίγει το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Τυπογραφείο, έτσι ώστε σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των απεργών στη ΔΕΗ, να μπορεί να τυπώσει τα λεγόμενα φύλλα πορείας.

Το Μαξίμου δείχνει αποφασισμένο να τηρήσει σκληρή γραμμή και μάλιστα σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει παράνομη την απεργία και οι απεργοί δεν συμμορφωθούν τ΄ποτε θα προχωρήσει σε επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των απεργών και των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση δεν κρύβει το φόβο της για πιθανές καταλήψεις σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ από τους απεργούς

Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ακόμα κι αν το δικαστήριο κρίνει την απεργία παράνομη, διαμηνύουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.


Το πρόγραμμα για τις διακοπές ρεύματος 



Σύμφωνα με την ανακοίνωση η μοναδική περιοχή της Ελλάδας που ενδέχεται να έχει πρόβλημα με διακοπές ρεύματος από τις 20:00 έως τις 22:00 είναι η Κρήτη με τη διάρκεια να μην ξεπερνά τη μία ώρα ανά περιοχή. 

Για την υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν προβλέπονται προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης για τις απογευματινές και βραδινές ώρες. 

Oι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται από την ειδική τηλεφωνική γραμμή του ΔΕΔΔΗΕ 210-6241860, η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom