Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Πουλάνε διαπιστευτήρια πατριωτισμού.... κι όσοι παραμιλούν για πατρίδα χρυσές μπίζνες ετοιμάζουν!


Πουλάνε διαπιστευτήρια πατριωτισμού. Μαζί τους όμως και τις Θερμοπύλες σε τιμή ευκαιρίας γιατί απλά δεν ορρωδούν προ ουδενός!

Σε μια κατάπτυστη αγγελία, από αυτές που θα απασχολήσουν τους ιστορικούς του μέλλοντος, αλλά όχι για τον ίδιο λόγο που απασχολούν μέχρι σήμερα οι Θερμοπύλες, διαβάσαμε ότι πωλούνται οι Θερμοπύλες.

Ναι σωστά διαβάσατε και για την ακρίβεια το πωλητήριο αφορά έκταση που απέχει μόλις 500 μέτρα από τον πυρήνα του αρχαιολογικού χώρου, που είναι ο Κολωνός, ο μικρός λόφος που έλαβε χώρα η τελική φάση της μάχης των Θερμοπυλών το 480 π.Χ.

Η έκταση που βγαίνει στο σφυρί τυπικά ανήκει στην προτεινόμενη Ζώνη ‘Β προστασίας του αρχαιολογικού χώρου (δηλαδή η ζώνη που επιτρέπεται η δόμηση, αλλά με περιορισμούς), η οποία ακόμα δεν έχει οριστεί, αφού χρειάζεται να προηγηθεί συνεννόηση με το ΥΠΕΚΑ. Θα γίνει κατόπιν εορτής...

Οι πλασιέ του εθνικού μας πλούτου, οι "κύριοι" του ΤΑΙΠΕΔ και η συγκυβέρνηση Σαμαρά θα συνεχίσουν να μας πουλούν πατριωτισμό βέβαια σε κάθε ευκαιρία.

Μια ματιά όμως στην αγγελία αυτή , αυτό το μνημείο ντροπής, θα μας επιλύσει αυτομάτως κάθε απορία για την ειλικρίνεια των λεγομένων τους. Διαβάζουμε σε αυτήν μεταξύ άλλων:

«Περιοχή με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, όπου διεξήχθη η γνωστή μάχη των Θερμοπυλών μεταξύ Ελλήνων και Περσών το 480 π.Χ. Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, ο Ήφαιστος, μετά από αίτηση της Θεάς Αθηνάς, δημιούργησε τις πηγές για τον Ηρακλή, προκειμένου να πλένεται και να ξεκουράζεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του»!

Δεν ορρωδούν προ ουδενός. Γιατί το κέρδος δεν γνωρίζει πατρίδες και όσοι παραμιλούν για πατρίδα χρυσές μπίζνες απλά ετοιμάζουν!

Για το Δίκτυο Ζωγράφου - Zografou.Net
Θανάσης Δαβαλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom