Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

"Αντάρτικο" για τη "μικρή ΔΕΗ" από τον Νικήτα Κακλαμάνη – Τι ζητά για να υπερψηφίσει

Έτοιμη για επιστράτευση η κυβέρνηση αν υπάρξει μπλακ άουτ

- Ξεκίνησε από τα μεσάνυχτα η απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
- Φόβοι για γενικευμένο μπλάκ άουτ – Απειλεί με πολιτική επιστράτευση η κυβέρνηση
- Να κατατεθεί στη Βουλή αναλυτικός πίνακας με τους μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης που απειλεί να καταψηφίσει
- Ο Σαμαράς έχει ζητήσει να εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο για να μην υπάρξουν προβλήματα
- Την ερχόμενη Πέμπτη η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη "μικρή ΔΕΗ"


Οι απεργίες που έχει κηρύξει από τα ξημερώματα η ΓΕΝΟΠ και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης δεν είναι το μοναδικό... πρόβλημα της κυβέρνησης. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται σε εκείνους τους βουλευτές από τους οποίους το Μαξίμου περιμένει στήριξη στο νομοσχέδιο της "μικρής ΔΕΗ".

Ένας από αυτούς είναι και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Μόνο που αυτή τη φορά, ο πρώην υπουργός τάχθηκε... απέναντι και το βράδυ της Τετάρτης, όταν το επίμαχο νομοσχέδιο έφτασε στη Βουλή, ζήτησε μέχρι την Παρασκευή να έχει κατατεθεί αναλυτικός πίνακας με όλους τους μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΗ.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα το υπερψηφίσει αν δεν καταθέσει «αλλαγές που θα φέρουν τα πάνω κάτω».
Ο κ. Κακλαμάνης μίλησε ακόμα, «για πρόσωπα που κατά σύμπτωση είναι τα ίδια που ανάγκασαν τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νικόλαο Ταγαρά να αποσύρει τα άρθρα 30 και 32 του ρυθμιστικού σχεδίου και σήμερα διεκδικούν να πάρουν το 30% της ΔΕΗ».

Όλα αυτά ενώ σε αλλεπάλληλες δηλώσεις τους, κυβερνητικοί παράγοντες αναγνωρίζουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ως τη βασική υποκινήτρια των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ εξ αφορμής και της πρότασης Τσίπρα για διενέργεια δημοψηφίσματος με τελικό στόχο την αποτροπή της αποκρατικοποίησης της "μικρής ΔΕΗ", κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσεταιρίζεται υπόδικους συνδικαλιστές και καταφεύγει σε πολιτικά πυροτεχνήματα για να έχει μικροκομματικά οφέλη. 

Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ "διαβάζουν" πίσω από την πρόταση Τσίπρα για δημοψήφισμα και τη συνεπακόλουθη διαβούλευση του με τους υπόλοιπους ηγέτες της αντιπολίτευσης του συνταγματικού τόξου, ώστε να βρεθούν οι 120 βουλευτές, που θα στηρίξουν την πρόταση, βάσει της συνταγματικής επιταγής, την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει από τώρα τις συνθήκες συγκρότησης ενός μετώπου για την αποτροπή εκλογής ΠτΔ από την παρούσα Βουλή. 

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κυρίου Σαμαρά η κυβέρνηση θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε οιαδήποτε διακοπή της ηλεκτροδότησης, που θα θέτει εν κινδύνω τη δημόσια υγεία, τον τουρισμό και την εθνική οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει από τους αρμοδίους να εκπονήσουν επιχειρησιακό σχέδιο, ώστε να αποτραπούν μεγάλου μεγέθους προβλήματα στην κοινωνία. 

Την ίδια ώρα, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο, πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των απεργών εργαζομένων της ΔΕΗ, εφ όσον οι τελευταίοι επιλέξουν να πραγματοποιήσουν τις απειλές τους για συνεχείς και εκτεταμένες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος. 


Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται να οδηγήσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ συνεργάτες των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν ήδη ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ του Α θερινού τμήματος, ώστε να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις τους και να μην βρεθεί η κυβέρνηση προ δυσάρεστης έκπληξης. 

Υπάρχει, εξάλλου, πάντα η δυνατότητα από τον Κανονισμό της Βουλής να αντικαθίστανται οι βουλευτές των θερινών τμημάτων κατά το δοκούν. Δεν είναι, εξάλλου, καθόλου τυχαίο πως τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν χθες να επικαιροποιήσουν τα επιχειρήματά τους για τις "ευεργετικές συνέπειες" της πώλησης της "μικρής ΔΕΗ", επιχειρώντας να αποδημήσουν εκ του παραλλήλου τα αντίστοιχα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, διασφαλίζονται πλήρως τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, τα έσοδα από την αποκρατικοποίηση θα πάνε στην ίδια την επιχείρηση, δεν αποκρατικοποιούνται τα δίκτυα και δεν προβλέπεται αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. 
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom