Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Σε εξέλιξη φωτιά στις θέσεις Σάκκα και Λάκιζα στην Κερατέα (φωτο & βίντεο)


- Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Σάκκα Κερατέας και κατακαίει αγροτοδασική έκταση (PHOTOS+VIDEOS)
- Πυρκαγιά και στην θέση Λάκιζα
- Δεν αποκλείεται να πρόκειται για δύο διαφορετικές εστίες οι οποίες έχουν πάρει διαστάσεις
- Επιχειρούν 3 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη, 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα
- Τα 5-6 μποφόρ που πνέουν, δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών




Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην Κερατέα, σε δύο διαφορετικές θέσεις: Σάκκα και Λάκιζα. Ήδη στην περιοχή επιχειρούν τουλάχιστον 3 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη από άερος, ενώ έχουν καταφθάσει και 25 οχήματα της πυροσβεστικής.
Γεμάτοι αγωνία οι κάτοικοι της περιοχής έχουν βγει από τα σπίτια τους και παρακολουθούν τις προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. 
Το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύει ιδιαίτερα από τη στιγμή που πνέουν άνεμοι 5-6 μποφόρ. Η περιοχή έχει πυκνή βλάστηση, ενώ προς το παρόν τουλάχιστον δεν κινδυνεύουν σπίτια. 

Πάνω από 50 άνθρωποι της πυροσβεστικής έχουν πάρει θέση μάχης, καθώς η περιοχή έχει μεγάλη βλάστηση και υπάρχει ανησυχία για να μην ξεφύγει. 

Κάτοικος της περιοχής ο οποίος βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο της φωτιάς είπε ότι: "Στον οικισμό μας τουλάχιστον δεν κινδύνευσαν σπίτια. Είμαστε στην Κυψέλιζα Κερατέας. Φύσαγε πολύ, είχε νοτιά και γι' αυτό η φωτιά πήγε στα δύσβατα. Είναι απάτητα μέρη εδώ. Πιθανότατα η φωτιά ξεκίνησε από την Σάκκα, δηλαδή έχει διανύσει τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα. Υπάρχει άλλο ένα μέτωπο μέσα στη ρεματιά". 

 

Στόχος της πυροσβεστικής είναι να την θέσουν υπό έλεγχο πριν πέσει το φως, καθώς πρόκειται για δύσβατη περιοχή. 
 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ - ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom