Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ένοχος ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, έσπασαν τα ισόβια

Σπάνε τα ισόβια και για Λεμούσια - Επανάληψη της πρωτοβάθμιας καταδίκης για Σαξώνη. Αναλυτικά η απόφαση του δικαστηρίου για τους πέντε κατηγορούμενους της υπεξαίρεσης

του Μάρκου Γεωργίου
Ένοχο για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση και για πλαστογραφία έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αυτό σημαίνει ότι σπάει η ποινή της ισόβιας κάθειρξης με την οποία
είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ο κ.Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών από τον Φεβρουάριο του 2013.

Επίσης, η έδρα αποφάσισε την ενοχή του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια για τις πράξεις της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση -μετατρέποντας την αρχική κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην υπεξαίρεση- και της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία (σε βαθμό πλημμελήματος).

Και στην περίπτωση του κ.Λεμούσια σπάει η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Αντίθετα, ο πρώην δημοτικός ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις που είχε καταδικαστεί στον πρώτο βαθμό, δηλαδή για υπεξαίρεση στην υπηρεσία (με τον νόμο 1608) και πλαστογραφία (πλημμέλημα).

Οι ποινές που θα εκτίσουν οι κ.Παπαγεωργόπουλος, Λεμούσιας και Σαξώνης θα ανακοινωθούν σε λίγη ώρα από το δικαστήριο.

Επίσης, για τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, τον Θωμά Γκόλα και τον Γιώργο Γκαϊδατζή, η έδρα αποφάσισε να κηρυχθούν ένοχοι σε βαθμό πλημμελήματος επειδή δεν έκανα έλεγχο στους υφιστάμενους και το πιθανότερο είναι ότι θα αφεθούν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Γκόλας είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 15 χρόνια κάθειρξη και ο κ.Γκαϊδατζής σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Όταν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης άκουσε την απόφαση είπε: «Είναι λάθος κ. πρόεδρε!».

Από την πλευρά του ο πρώην γενικός γραμματέας έκανε λόγο για δολοφονία εν ψυχρώ. «Δεν θέλω το ελαφρυντικό, δεν θέλω τον οίκτο κανενός, την αθωότητά μου θέλω» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λεμούσιας, με τον πρόεδρο της έδρας να απαντά: «Αυτό έχει κριθεί». «Αυτό δεν είναι απόφαση, είναι δολοφονία εν ψυχρώ» ανταπάντησε ο κ. Λεμούσιας.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom