Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Τραγωδία στη Μαγνησία: Ένας νεαρός και δύο αδερφές νεκροί σε τροχαίο (φωτο)

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Στεφανοβικείου, αλλά και ολόκληρης της Μαγνησίας στο άκουσμα της είδησης του φοβερού τροχαίου που έγινε σήμερα τα ξημερώματα στο 36ο χιλιόμετρο της περιφερειακής οδού Βόλου – Λάρισας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τρεις νέοι άνθρωποι ηλικίας 18 και 21 χρονών.
Το τραγικό τροχαίο σημειώθηκε στη 1.35 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις νεαροί, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα.
Το αυτοκίνητο είχε κατεύθυνση προς Λάρισα (ο νεαρός πήγαινε τις δύο αδελφές από το Ριζόμυλο στο Στεφανοβίκειο όπου είναι το σπίτι τους), ενώ η νταλίκα, που μετέφερε φρούτα και οδηγούσε ένας 22χρονος από την Κόρινθο, είχε κατεύθυνση προς Βόλο.
Η πλαγιομετωπική σύγκρουση ήταν σφοδρότατη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τόσο ο νεαρός οδηγός όσο και οι δύο αδελφές που επέβαιναν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο. Μαρτυρίες πυροσβεστών που βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος, αναφέρουν ότι το Ι.Χ. αυτοκίνητο, μάρκας VW Polo, βρέθηκε δεξιά του δρόμου μέσα σε καλαμιές, στις ρόδες του, αλλά από τη σύγκρουση έκανε αναστροφή και ο κινητήρας βρισκόταν από την πλευρά που ερχόταν, δηλαδή προς Ριζόμυλο. Ο αυτοκίνητο ήταν άσχημα χτυπημένο, από την πλευρά του οδηγού μέχρι πίσω (στο αριστερό μέρος) όπου φαίνεται ότι στο πίσω κάθισμα καθόταν η μια από τις δύο αδελφές.
Όσον αφορά στην νταλίκα, δίπλωσε και βρίσκεται ντεραπαρισμένη στην αριστερά πλευρά του δρόμου.

Από τη σύγκρουση τη ζωή τους έχασαν δυο αδελφές, που επέβαιναν στο αυτοκίνητο και πρόκειται για τις Κατερίνα και Ιωάννα Κουτσιαρή 18 και 21 χρονών αντίστοιχα και ο οδηγός του αυτοκινήτου, Φίλιππος Καπανιάρης 20 χρονών, κάτοικοι Στεφανοβικείου και Ριζομύλου αντίστοιχα.


Στο χωριό, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη και όλοι δηλώνουν συγκλονισμένοι.


Όπως έγινε γνωστό, τα παιδιά επέστρεφαν στα χωριά τους μετά από μουσική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν, όπου η Ιωάννα έπαιζε κιθάρα.
«Υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας»
Ο αστυνομικός διευθυντής Τάξης Μαγνησίας, ταξίαρχος Νίκος Γιαννέλος, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» δήλωσε ότι η παλιά εθνική οδός Βόλου – Λάρισας, είναι εξαιρετικά επικίνδυνος δρόμος και απαιτείται μεγάλη προσοχή των οδηγών.


Όπως ανέφερε, το σημείο που έγινε το δυστύχημα είναι σε ευθεία και δεν δικαιολογείται το τροχαίο, αλλά αν είναι νύχτα υπάρχουν φώτα και δεν υπάρχει εμπειρία στην οδήγηση, προκαλούνται δυστυχήματα. Η ΠΑΘΕ, από την άλλη, μπορεί να πληρώνεις τίμημα, αλλά έχει διαχωριστική νησίδα και δεν συμβαίνουν τέτοιου είδους ατυχήματα, τόνισε ο κ. Γιαννέλος, που συλλυπήθηκε τους συγγενείς των θυμάτων.
Επειδή η παλιά εθνική οδός Βόλου Λάρισας είναι καρμανιόλα, λόγω διέλευσης πολλών φορτηγών αυτοκινήτων και νταλικών, που κινούνται για να μην πληρώνουν διόδια, ο αστυνομικός διευθυντής τάξης Μαγνησίας, επισήμανε ότι η Αστυνομία, στο πλαίσιο της προληπτικής και στοχευμένης αστυνόμευσης, όταν υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό όχημα, κινείται στην περιοχή.

Ο 22χρονος οδηγός της νταλίκας, που μετέφερε φρούτα, υπέστη σοκ και συνελήφθη, ενώ προανάκριση για τα αίτια διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου.
«Δεν μας αφήνουν να φτιάξουμε καλύτερα το δρόμο»
Μιλώντας για την παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, με αφορμή το φοβερό τροχαίο δυστύχημα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, δήλωσε ότι βρίσκεται στη δικαιοδοσία του υπουργείου. «Δυστυχώς στη χώρα μας, κανένας δεν ψάχνει, κανένας δεν ασχολείται, γι’ αυτό και όλοι είναι λίγο απ’ όλα. Ζητήσαμε την εκχώρηση αρμοδιότητας υλοποίησης έργων αύξησης της ασφάλειας των οδικών τμημάτων της παλιάς εθνικής Βόλου – Λάρισας και, δυστυχώς, από το 2013, το ΥΠΟΜΕΔΥ, δεν μας δίνει την έγκριση», ανέφερε.
Τόνισε δε ότι το έγγραφο με το αίτημα προς το υπουργείο εστάλη στις 16 Οκτωβρίου 2013.
Ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι η μεγάλη κίνηση φορτηγών στην παλιά εθνική οδό συνάδει με τα διόδια και δήλωσε ότι «δεν αφήνουν να φτιάξουμε καλύτερο το δρόμο για να μην πηγαίνουν περισσότερα οχήματα από τον παλιό. Δεν ξέρω τη έχει υπογραφεί στη σύμβαση». Επισήμανε δε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανταγωνιστικός δρόμος της εθνικής οδού.
Ο Κ. Αγοραστός τόνισε ότι όταν χάνονται οι ευκαιρίες δεν μπορούν να ξαναβρεθούν. Στο προηγούμενο περιφερειακό πρόγραμμα είχαμε εντάξει πολλά οδικά έργα και κάποιοι φώναζαν, διότι δεν ήξεραν ότι στο επόμενο δεν θα έχουμε τόσα οδικά έργα.
Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι ούτε το υπουργείο, ούτε η εταιρία Εγνατία Οδός εκπόνησαν τις μελέτες ασφάλειας του δρόμου, παρά τις συναντήσεις που έγιναν εδώ και δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom