Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Τραγωδία στην Ηλεία: Δύο πνιγμοί σε δύο ώρες σε Κουρούτα και Αγ. Ηλία

Δύο άντρες άφησαν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα χθες στην Ηλεία.
Ο πρώτος πνίγηκε στην περιοχή της Κουρούτας περίπου στις 11 το πρωί και ο δεύτερος στην περιοχή του Αγ. Ηλία λίγο μετά τη μία το μεσημέρι.


Σύμφωνα με πληροφορίες ένας 66χρονος στην παραλία της
Κουρούτας έγινε αντιληπτός να έχει χάσει τις αισθήσεις του μέσα στη θάλασσα σε μεγάλη απόσταση από την ακτή και έσπευσαν σε βοήθεια οι λουόμενοι, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο. Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο 66χρονος καταγόταν από το Γεράκι. Κατά πληροφορίες ο 66χρονος πιθανότατα υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Το δεύτερο περιστατικό πνιγμού σημειώθηκε περίπου στη μια το μεσημέρι στην παραλία του Αγ. Ηλία. Ένας 57χρονος άντρας από το Χελιδόνι, έχασε τη ζωή του και πνίγηκε όταν επιχείρησε να σώσει την κόρη του που κινδύνεψε στη θάλασσα. Η είδηση του θανάτου του, έχει βυθίσει στο πένθος όχι μόνο την τοπική κοινωνία του Χελιδονίου, αλλά και ευρύτερα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας όπου ο 57χρονος εργαζόταν και ήταν ιδιαίτερα γνωστός.

Δεν μπορεί να πιστέψει κανείς στην τοπική κοινωνία, πως τόσο ξαφνικά, τόσο άδικα, «έφυγε» από τη ζωή ένας από τους καλύτερους ανθρώπους, εξαιρετικός οικογενειάρχης και υπάλληλος στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Δημήτρης Στεργιόπουλος, γραμματέας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας, ήταν το ένα από τα δύο θύματα της θάλασσας χθες. Σε ηλικία 57 ετών έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε στην παραλία του Αγ. Ηλία, δίπλα στην 17χρονη κόρη του και μπροστά στα μάτια της συζύγου του.

Η οικογένεια όπως συνήθιζε μετέβη για μπάνιο στη γνωστή παραλία, όμως ο «αγριεμένος» καιρός είχε «σηκώσει» κύμα, που έμελλε να είναι μοιραίο για τον 57χρονο. Σε δύσκολη θέση βρέθηκε και αυτός και η κόρη του και οι λουόμενοι έσπευσαν σε βοήθεια. Όταν έφτασαν και πρόλαβαν να τραβήξουν την κόρη του έξω, εκείνη τους είπε πως κοντά της ήταν και όταν τον βρήκαν είχε χάσει τις αισθήσεις του. Έγιναν προσπάθειες να επανέλθει με μαλάξεις και τεχνητές αναπνοές και τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η τραγική είδηση του χαμού του, «πάγωσε» το χωριό του το Χελιδόνι Αρχ. Ολυμπίας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή όπως και τους ανθρώπους του δήμου. Ο Δημήτρης Στεργιόπουλος ήταν ένα «χρυσό παιδί» στα 57 του. Ήταν ένας αγνός άνθρωπος που σε κέρδιζε με την καλοσύνη του και με το χαμόγελό του. Έφυγε τόσο άδικα και τόσο γρήγορα αφήνοντας πίσω του τις τέσσερις γυναίκες της ζωής του. Τη σύζυγό του και τις τρεις κόρες του, οι δύο εκ των οποίων σπουδάζουν στην Αθήνα.
Κυριολεκτικά σοκαρισμένη και η τοπική κοινωνία στην Αρχαία Ολυμπία, όπου εργαζόταν ο 57χρονος, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτή την απώλεια.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Χελιδόνι.
Η συντακτική ομάδα του ilialive.gr, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom