Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Μ' ένα πολυνομοσχέδιο θέλει να περάσει τα νέα μέτρα η κυβέρνηση....

....στο βολικό Β' θερινό τμήμα της Βουλής

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η απόφαση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή με ένα πολυνομοσχέδιο όλα τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις του … Μαΐου , αλλά και μνημονιακές διατάξεις.
Το πολυνομοσχέδιο θα επεξεργαστεί ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, με στόχο αυτό να κατατεθεί στο Β΄ θερινό τμήμα μεθαύριο Πέμπτη.
Επειδή, όμως, θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί θα καθυστερήσουν να αποστείλουν στην πλατεία Συντάγματος τα δικά τους μέτρα, το πολυνομοσχέδιο δεν αποκλείεται να κατατεθεί και την Δευτέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, ο υπουργός Οικονομικών έχει ζητήσει να υπερασπιστούν στη Βουλή τα μέτρα που θα προτείνουν οι υπουργοί των πλέον δύσκολων τομέων και, συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο Γιάννης Βρούτσης από το Εργασίας.
Οι πληροφορίες επιμένουν ότι στο πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται «δύσκολες» διατάξεις των συγκεκριμένων υπουργείων και για αυτό – παλιά μου τέχνη κόσκινο – έρχονται για μία ακόμα φορά προς ψήφιση με ένα πολυνομοσχέδιο. Επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει το Β΄ θερινό τμήμα της Βουλής, που θεωρείται βάση της σύνθεσής του, το πλέον «νομοταγές», καθώς η συντριπτική του πλειοψηφία περιλαμβάνει τους νεοεκλεγέντες «γαλάζιους» βουλευτές.
Ενδιαφέρον εμφανίζει, αν για όλα τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, έχει ενημερωθεί το ΠΑΣΟΚ ή εάν θα υπάρξουν νέες «συγκρούσεις» μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom