Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Η απάντηση του Αντιδημάρχου Ζωγράφου για το βάρβαρο κλείσιμο των Παιδικών Χαρών από την κυβέρνηση και τα ερωτήματά μας

"...ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του συνόλου των εργασιών δεν μπορώ να κάνω..."

Εμείς ως ΖΕΙΔΩΡΟΝ κάναμε δύο απανωτά δημοσιεύματα για τα λουκέτα στις 6 από τις 8 παιδικές χαρές του Δήμου Ζωγράφου και ζητήσαμε από τον Αντιδήμαρχο κύριο Αγη Παπακωνσταντίνου να τοποθετηθεί,διότι στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου αναγράφεται ως Αναπληρωτής Δημάρχου και μας ήταν πιο προσιτός αφού τον συναντούσαμε στο Facebook.Δημοσιεύουμε αυτούσια την απάντησή του,αν και δε μας ικανοποιεί καθώς προκύπτουν ερωτήματα:
Α) Από το 2009 μέχρι σήμερα τι έκανε ο Δήμος Ζωγράφου;
Β) Ακόμα και σήμερα όπως προκύπτει από την απάντηση δεν έχει ανατεθεί ο έλεγχος πιστοποίησης σε καμία εταιρεία!!!!
Γ) Για ποιό προγραμματισμό μιλάμε όταν δεν έχει επιλεγεί καν η εταιρεία;
Δ)Με ποιο σκεπτικό θα γινόταν όλα στους τελευταίους 6 μήνες του 2014,όταν από το 2009 δεν έγινε η παραμικρή ενέργεια;
Ε) Για το ότι ήδη κάποιες από τις "σφραγισμένες" παιδικές χαρές είναι ανοικτές δεν λέει κουβέντα ο κύριος Αντιδήμαρχος..
ΣΤ) Ποιο το νόημα του σφραγίσματος αφού δεν γίνονται έργα,ούτε προβλέπεται να γίνουν στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον;επειδή το είπε ο Μιχελάκης;
.........
Ολόκληρη η απάντηση του κυρίου Παπακωνσταντίνου
Επειδή έχει δημιουργηθεί πρόβλημα σχετικά με το κλείσιμο παιδικών χαρών σε όλη την χώρα - και φυσικά και στο δικό μας δήμο Ζωγράφου - αν και όχι ως ο καθ' ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αλλά με το μέτρο της πολιτικής ευθύνης που μου αναλογεί, τοποθετούμαι ως εξής :

Το 2009 καθορίσθηκαν οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων, τα όργανα και η διαδικασία αδειοδότησης, ελέγχου και συντήρησής τους, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Τότε, ως καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η 31η/12/2012.

Το Μάϊο του 2013 ο Υπουργός Εσωτερικών άλλαξε την ημερομηνία αυτή και ως νέα ορίστηκε η 31η/12/2014.

Μετά όμως το τραγικό δυστύχημα στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί μια παιδική ζωή, ο Υπουργός Εσωτερικών – πανικόβλητος και εκτός κάθε λογικής, προφανώς για να μεταθέσει ευθύνες αλλού – το Μάϊο 2014 εντελώς αιφνιδιαστικά άλλαξε ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ φορά την καταληκτική ημερομηνία από 31/12/2014 σε 30/06/2014.

Ο αρχικός προγραμματισμός στο δικό μας δήμο (και θεωρώ στους περισσότερους) ήταν για τις 31/12/2014 όπως γνωρίζαμε μετά την Υπουργική Απόφαση του 2013. Κάτι που φυσικά είχαμε ξεκινήσει να κάνουμε.

Αντιλαμβάνεται έτσι και ο πλέον δύσπιστος άνθρωπος ότι σε διάστημα λίγο περισσότερο του ενός μηνός (από Μάϊο σε Ιούνιο), είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να προχωρήσει ο δήμος Ζωγράφου στις απαιτούμενες παρεμβάσεις προκειμένου οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να προσαρμοστούν στις τιθέμενες προδιαγραφές και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης.

Εμείς όμως ήδη έχουμε ενεργήσει προκειμένου να ανατεθεί όπως προβλέπεται από το νόμο, ο έλεγχος πιστοποίησης όλων των παιδικών χαρών του δήμου Ζωγράφου σε εξειδικευμένη εταιρεία που θα επιλεγεί, η οποία θα κάνει και τις τελικές προτάσεις.

Μετά από αυτό, μέσω εργολαβιών του δήμου, θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και παρεμβάσεις που θα υποδειχθούν από την εταιρεία αυτή, προκειμένου οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να προσαρμοστούν στις τιθέμενες προδιαγραφές και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης.

Είναι πλέον από σαφές ότι αν τα πράγματα έμεναν ως είχαν και γνωρίζαμε όλοι, βάσει της Υπουργικής Απόφασης του 2013 όπου όριζε ως καταληκτική ημερομηνία την 31η/12/2014, δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα, αφού οι εργασίες θα είχαν ολοκληρωθεί

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ όμως ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του συνόλου των εργασιών δεν μπορώ να κάνω. Και δεν νομίζω ότι μπορεί υπεύθυνα να το κάνει κάποιος.

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος είναι να μεταθέτει σε ώμους άλλων, δικές του ευθύνες, δικά του λάθη και παραλείψεις.

Όταν όμως άνθρωποι σε Υπουργικές θέσεις, υπό το καθεστώς πανικού αλλά και ταυτόχρονα δήθεν επίδειξης κοινωνικής ευαισθησίας - και μάλιστα ΠΡΟ της διενέργειας των τριπλών εκλογών του Μαϊου - λαμβάνουν αβασάνιστα, ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ και άνευ λογικής αποφάσεις που είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να εκτελεστούν στο χρονοδιάγραμμα που αυτοί αυθαίρετα έχουν ορίσει, όταν ο μέχρι τότε χρονικός ορίζοντας και ο εξ αυτού προγραμματισμός των εργασιών ήταν εντελώς διαφορετικός, το να ρίχνουμε εύκολα τις ευθύνες όχι στην Κυβέρνηση που δημιούργησε το πρόβλημα αλλά στο δήμο, αποτελεί πράξη ΜΗ δίκαιη.

ΑΓΗΣ Σ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Αντιδήμαρχος Υποδομών, Προγραμμάτων, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Διαφάνειας δήμου Ζωγράφου

Τα δικά μας δημοσιεύματα:
Λουκέτο από σήμερα στις Παιδικές Χαρές του Δήμου Ζωγράφου

Προς ανευθυνοϋπεύθυνους δημοτικούς άρχοντες Ζωγράφου και τον υπουργό τους

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα αξιότιμε κ. Παπακωνσταντίνου δεν είναι τι έκανε ο υπουργός εσωτερικών..αλλά όλοι οι υπόλοιποι...και δυστυχώς μέσα σε όλους τους υπόλοιπους είστε και σεις.
Γιατί πρέπει πάντα κάποιος να μας λέει τι θα πρέπει να γίνει ή και στη χειρότερη να χάνετε μια ανθρώπινη ζωή για να τρέξουμε όλοι τότε να πούμε το μακρύ και το κοντό μας???
Γιατί να μην υπάρχει από κάποιον η υπευθυνότητα και να αναλάβει να χρεωθεί τις εργασίες αυτές χωρις πριν να δοθεί εντολή από υπουργικές θέσεις όπως αναφέρατε και σεις???
Είναι πράγματα που πρέπει όλους μας να μας απασχολούν πριν μας τα πουν να τα φτιάξουμε και πολύ πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές...και δεν είναι ανάγκη να είσαι γονιός για να σαφορούν τέτοια θέματα...ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΜΑΣ...

Read more: Go to TOP and Bottom