Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Τα βρίσκουν Μπόμπολας-Ψυχάρης για τη συγχώνευση ΔΟΛ-Πήγασου - Τι συμφώνησαν αρχικά

ΝΕΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ “ΚΟΥΡΕΜΑ” ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ


«Κούρεμα» των δανείων των 3 μεγάλων(ΔΟΛ – Πήγασος – Mega),συγχώνευση ΔΟΛ- Πηγάσου, μετοχικός έλεγχος στο Mega και εκτεταμένες απολύσεις. Ο δρόμος για τη συγχώνευση του ΔΟΛ με τον Πήγασο ανοίγει με το κόστος της απόφασης να μεταφέρεται στους εργαζόμενους.

Οι επαφές σε ανώτατο επίπεδο, του Σταύρου Ψυχάρη με το Γιώργο
Μπόμπολα, και το Φώτη Μπόμπολα συνεχίζονται και οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία για να προχωρήσει η συγχώνευση. Καθοριστικό ρόλο παίζουν οι πιέσεις των τραπεζών…

Αν η συμφωνία αυτή επικυρωθεί τότε θα προκληθούν δομικές αλλαγές στα δύο συγκροτήματα, αφού θα πρέπει να αποφασιστεί ποιες εφημερίδες θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν («Έθνος» «Νέα», «Νέα Σαββατοκύριακο», «Βήμα της Κυριακής», «Goal News”) και ποια site.

Ταυτόχρονα το νέο σχήμα θα έχει την πλειοψηφία του Mega, κάτι που δεν θα δεχθεί με ευχαρίστηση η πλευρά Βαρδινογιάννη.

Μεταξύ των πλέον σοβαρών επιπτώσεων θα είναι η απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας προκειμένου να υπάρξει μια νέα εταιρεία που θα μπορεί να αντέξει το βάρος των δανείων που θα «κουρευτούν».

Κρίσιμος παράγοντας σε αυτό το σημείο είναι η στάση των άλλων επιχειρηματιών των ΜΜΕ που έχουν επίσης δάνεια και του κόσμου που θα πληροφορηθεί πως οι τράπεζες προστατεύουν τα media που στηρίζουν το Μνημόνιο.

Στην περίπτωση που υπάρξει «κούρεμα» πάντως δεν μπορούν να παραμείνουν οι ίδιες διοικήσεις, καθώς οι τράπεζες θα πρέπει να ορίσουν νέες που θα επιβλέπουν την πορεία των επιχειρήσεων MME.

Τι συμφώνησαν αρχικά Ψυχάρης-Μπόμπολας
Η αρχική συμφωνία ΔΟΛ – Πήγασου, υπό την επίβλεψη της AlphaBank, προβλέπει τα εξής:
- Το Mega μετακομίζει στις εγκαταστάσεις του Πήγασου στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου.
- Τα έντυπα του Πήγασου μεταφέρονται στην οδό Μιχαλακοπούλου στον ΔΟΛ. Ήδη, ο Σταύρος Ψυχάρης έδωσε εντολή να βρεθούν δύο επιπλέον όροφοι.
- Η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα ελέγχει το 52% του Mega.
- Στόχος είναι o συνολικός δανεισμός των 405 εκατ. ευρώ (ΔΟΛ – Πήγασος – Mega) να μειωθεί
μετά το «κούρεμα» στα 130-160 εκατ. ευρώ.
http://www.typologies.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom