Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Η νέα μεταπολίτευση και άλλα παραμύθια



Με συνέντευξή του σήμερα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο Σα(χλα)μαράς αναπτύσσει ένα παραμύθι αντάξιο αυτών που έγραφε η προγιαγιά του, η Πηνελόπη Δέλτα. Αντάξιο στην αλλοίωση της πραγματικότητας. Μας λέει ότι ο "εθνάρχης" Καραμανλής μετά από χρόνια στην εξορία στη Γαλλία, επέστρεψε στην Ελλάδα για να την "αναστήσει". 

"Ξεχνά" να μας πει ότι ο Καραμανλής επέλεξε να δραπετεύσει από την Ελλάδα, κρυπτόμενος με το όνομα Τριανταφυλλίδης, μετά τις εκλογές βίας και νοθείας που οργάνωσε και εκτέλεσε το 1961. 

Ένα από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Μαζιώτης, είναι ότι κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα. Ο Τριανταφυλλίδης έφυγε από την Ελλάδα με πλαστό διαβατήριο. Ο Τριανταφυλλίδης, ο εκλεκτός του παλατιού, των εργολάβων της αντιπαροχής και των ξερονησιών.

Διηγείται ο Σα(χλα)μαράς ότι ο Τριανταφυλλίδης κατάφερε να αποκαταστήσει την εθνική ενότητα και τη δημοκρατική νομιμότητα. Η εθνική ενότητα συνίσταται στο να παραμείνουν ατιμώρητοι οι συνεργάτες των Γερμανών και της χούντας, όπως...
και οι υπαίτιοι της Κυπριακής τραγωδίας. Η δημοκρατική νομιμότητα περιορίστηκε στη συνέχιση των διώξεων των αριστερών.

Ο Τριανταφυλλίδης, συνεχίζει το παραμύθι, μας έσωσε βάζοντας τη χώρα στην τότε ΕΟΚ. Ο οργανισμός που επέβαλε στην Ελλάδα να απεμπολήσει κάθε παραγωγή που είχε, βιομηχανική και αγροτική. Που επέβαλε να αλλάξει η παραγωγική σύνθεση της οικονομίας και από την αγροτική παραγωγή, το μεταναστευτικό και ναυτιλιακό συνάλλαγμα και τον τουρισμό που ήταν τότε, σήμερα να μας έχει μείνει μόνο ο τουρισμός. Η "ναυαρχίδα" του Σα(χλα)μαρά και κάθε αλήτη που λυμαίνονται τους τουρίστες δεκαετίες.

Ο Σα(χλα)μαράς έχει κάθε λόγο να ισχυρίζεται αυτά τα χοντροκομμένα ψεύδη, γιατί όλα τα παραπάνω συνεχίζονται και επί των ημερών του. Αρωγός στα αίσχη και των δύο, Τριανταφυλλίδη και Σα(χλαμαρά), ήταν και παραμένει η δικαιοσύνη, η οποία πλέον καταδικάζει ανθρώπους λόγω των πολιτικών τους πιστεύω.

ΥΓ. Στο site της εφημερίδας τα σχόλια στη συνέντευξη έχουν απενεργοποιηθεί, ίσως επειδή δεν γνωρίζουν "γαλλικά"...

Από swell μοντάζ epikairo
μέσω το Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom