Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ξέφραγο αμπέλι το Αιγαίο - Ακόμα κι ο Βαρβιτσιώτης "τσάκωσε" παράνομους μετανάστες (βίντεο)


Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Παρόντος του Υπουργού Ναυτιλίας, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος συμμετείχε στην περιπολία του σκάφους του Λιμενικού, πραγματοποιήθηκε επιτυχής επιχείρηση διάσωσης δεκαοκτώ (18) παράνομων μεταναστών, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος,με τη συνδρομή του πληρώματος σκάφους της Λεττονικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα της νήσου Σύμης.

Αυτή ήταν η μία από τις πολλές διασώσεις δεκάδων παρανόμων μεταναστών το τρέχον 24ωρο από το Λιμενικό, μετά μάλιστα από ένα εξίσου βαρύ 24ωρο με πολλές πάλι αποστολές με δεκάδες διασώσεις αλλά και ανάσυρση σορών πνιγμένων μεταναστών...

Βρισκόμαστε όπως είναι φανερό πάλι σε μια έξαρση καλο-οργανωμένων επιχειρήσεων αποστολής παρανομων μεταναστών από την Τουρ΄κια στα νησιά του Αν Αιγαίου- και δεν είναι υπερβολή αν πει κάποιος ότι έχει χαρακτηριστικά σχεδίου ''απόβασης''...Η έξαρση αυτή των τελευταίων ημερών - αλλά και η τραγωδία με πολλούς πνιγμένους μεταξύ Σάμου και Ικαρίας.- είναι τα δεδομένα που εκτιμάται ότι ανέβασαν τον κ. Βαρβιτσιώτη στο σκάφος περιπολίας, προφανώς για να εμψυχώσει το προσωπικό που βρίσκεται στο πόδι μερα -υχτα.

Χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας στην Σύμη

Ειδικότερα, σήμερα πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία και στο οποίο επέβαινε ο Υπουργός Ναυτιλίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2014”, εντόπισε φουσκωτή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να πλέει χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Οι ανωτέρω, στη θέα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καλούσαν σε βοήθεια ενώ ορισμένοι εξ΄ αυτών έπεσαν στη θάλασσα.

Άμεσα το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή του πληρώματος σκάφους της Λεττονικής Ακτοφυλακής, που,όπως προαναφέραμε, είχε σπεύσει στην περιοχή για παροχή συνδρομής, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση, δεκαοκτώ (18) παράνομων μεταναστών (15 άνδρες, 2 γυναίκες, 1 ανήλικο παιδί).

Απαντες οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμένα της Σύμης όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγραφών.Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σύμης, ενώ η φουσκωτή λέμβος βυθίστηκε.

Στην Σάμο άλλοι 26

Σε μια άλλη επιχείρηση στελέχη του Λιμενικού Σώματος, προχωρόυσαν στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι έξι (26) παράνομων μεταναστών, τις πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της νήσου. Σάμου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια περιπολίας πλωτού περιπολικού Λ..Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκε στην εν λόγω περιοχή, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος, στην οποία επέβαινε ικανός αριθμός αλλοδαπών και η οποία είχε παρουσιάσει έντονη εισροή υδάτων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των είκοσι έξι (26) μεταναστών (22 άνδρες και 4 γυναίκες). Εν συνεχεία, οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου όπου και συνελήφθησαν, καθότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

Στην Καλόλιμνο άλλοι 12...

Τις ίδιες ώρες άλλο περιπολικό προχώρησε στον εντοπισμό και τη διάσωση δώδεκα (12) παράνομων μεταναστών αλλά και τη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους.
Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας του, εντόπισε ύποπτο σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων να πλέει στη θαλάσσια περιοχή νήσου “ΚΑΛΟΛΙΜΝΟΥ”.

...με τον διακινητή να προσπαθεί να εμβολίσει το περιπολικό!

Το ύποπτο σκάφος στη θέα του πλωτού περιπολικού, παρά τους επανειλημμένους συριγμούς και τα συνεχή προειδοποιητικά σήματα, προέβη σε αιφνίδια αλλαγή πορείας κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, οι οποίοι γρήγορα μετατράπηκαν σε συνεχείς προσπάθειες εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού.Ακολούθησε καταδίωξη του ανωτέρω σκάφους ενώ στο σημείο κατέπλευσαν προς παροχή συνδρομής ακόμη δύο πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τελικά, το εν λόγω σκάφος ακινητοποιήθηκε από πλήρωμα πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στη θαλάσσια περιοχή νήσου. Ψερίμου. Άμεσα περισυνελέγησαν δώδεκα (12) παράνομοι μετανάστες και ο φερόμενος ως διακινητής τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλύμνου όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω φουσκωτό σκάφος

Στην Κω άλλοι 17

Νωρίτερα, βραδινές ώρες ώρες χθες, δέκα επτά (17) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, , στην παραθαλάσσια περιοχή “ΣΚΑΝΔΑΡΙ”, νήσου .Κω, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Στέλεχος του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών το οποίο επέβαινε σε όχημα της FRONTEX εντόπισε στην ανωτέρω περιοχή λέμβο χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας κινούμενη προς τις ακτές. Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΤΚ. και όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν δεκαεπτά (17) παράνομους μετανάστες (15 άνδρες και 2 γυναίκες) και την πνευστή λέμβο μεταφοράς του σε ημιβυθυσιμένη κατάσταση.Οι ανωτέρω, στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων συνελήφθησαν, ενώ η πνευστή λέμβος πρόκειται να ανελκυθεί.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λέρου.

Στο Φαρμακονήσι άλλοι 21

Ταυτόχρονα σχεδόν είκοσι ένα (21) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν στις βορειοανατολικές ακτές της νήσου. Φαρμακονησίου.

Οι μετανάστες, (12 άνδρες, 3 γυναίκες 6 ανήλικοι) στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στη νήσο.Λέρο.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.Να σημειωθε'ι ότι στα Φαρμακονήσι λίγες ώρες νωρίτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.ειχαν προχωρήσει στον εντοπισμό και τη διάσωση από τη θάλασσα είκοσι εννέα (29) παράνομων μεταναστών...



http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom