Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Του γιαλού τα βοτσαλάκια γίνονται οικοπεδάκια


Το «Ποντίκι» κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη, 17 Ιουλίου, με τίτλο «Στραβά αρμενίζουν» και αναλυτικό ρεπορτάζ για το νέο νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και επιτρέπει το χτίσιμο και το μπάζωμα στις παραλίες. Ανοίγει ο δρόμος για εκμετάλλευση δασών, ποταμιών και λιμνών.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Σκληρό πόκερ για την επιλογή του επιτρόπου. Σε αναμμένα κάρβουνα οι ενδιαφερόμενοι. Σφίγγα ο Σαμαράς.


ΣΥΡΙΖΑ: Μαστίγιο στην κυβέρνηση, καρότο στη ΔΗΜΑΡ. Πρωτοβουλίες για τον αιγιαλό, τις ακτές και το ασφαλιστικό.

ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ: Μήνα παρά μήνα στην εφορία με τα λεφτά στο χέρι. Υπερδιπλάσια χαράτσια θα πληρώσουμε φέτος σε σχέση με πέρυσι.

ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΡΙΑΣ: Οι πολίτες της Μεσογείου ανησυχούν και σαλπάρουν με νηοπομπές διαμαρτυρίας.

ΜΑΖΙΩΤΗΣ: Τον έπιασαν στα καλοκαιρινά ψώνια… Η επιχείρηση «Θησέας» και οι πολλές συμπτώσεις…

ΕΛΛΑΔΑ 1843: Δάνεια, χρέη, μέτρα και το τότε μνημόνιο οδήγησαν στο Κίνημα της 3ης Σεπτέμβρη! Όλα ίδια με το σήμερα…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς με τους υπάρχοντες νόμους, τους αυστηρότερους, προστατεύθηκε αποτελεσματικότατα το περιβάλλον. Έτσι, η Πεντέλη είναι κατάφυτη ξανά, μετά την αποτέφρωσή της το 1994, όπως επίσης και όλα τα δάση της χώρας που προστατεύονταν από τους δρακόντειους νόμους. Αν βέβαια κάποιος έλεγε το 1993, αλλά και σήμερα, πως είναι καλύτερα να ρυμοτομηθεί το 10 % ενός δάσους για να διατηρηθεί το υπόλοιπο θα τον χαρακτήριζαν με οποιοδήποτε υβριστικό χαρακτηρισμό διαθέτει η Ελληνική γλώσσα όλοι αυτοί που απολαμβάνουν σήμερα τις πέτρες που έχουν απομείνει στην Πεντέλη. Το ίδιο γίνεται και με τους αιγιαλούς, τις λίμνες, τη θάλασσα και γενικώς με οτιδήποτε στην Ελλάδα μπορεί να αξιοποιηθεί και να προστατευιεί. Το ψευτοσύνθημα των δολοφόνων του Ελληνικού τοπίου είναι η προστασία του περιβάλλοντος, αυτού που αφού μπαζωθεί, καταπατηθεί, αποτεφρωθεί κ.λπ. οι ίδιοι εκμεταλλεύονται με τον χυδαιότερο τρόπο.
Ας κοιτάξουμε λοιπόν πως θα ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ το περιβάλλον προστατεύοντας ένα ΜΕΓΑΛΟ μέρος του και ας αφήσουμε τους γελοίους μαξιμαλισμούς γιατί κάποτε στην πλατεία Συντάγματος ζούσαν δεινοσαυράκια. Τι νομίζετε, θα πρέπει να την χαρακτηρίσουμε εκ νέου περιοχή natura και να κατεδαφίσουμε τα παράνομα κτίσματα;

Read more: Go to TOP and Bottom