Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Πολιτικός «σεισμός» για την φορολογική ασυλία στους επωνύμους (ηχητικό)


Πολιτικό «σεισμό» έχουν προκαλέσει τα όσα ανέφερε στην χθεσινή εκπομπή «Αντιθέσεις» στο ραδιόφωνο του Alpha, με τους Δήμο Βερύκιο και Πέτρο Κουσουλό, ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος.
Το στέλεχος του ΣΔΟΕ ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι έχουν χαρτογραφήσει πλήθος επωνύμων από το 2004 μέχρι σήμερα και ότι εάν τους επέτρεπαν να προχωρήσουν θα εξασφάλιζαν το μισό δημόσιο χρέος της χώρας.
Τα λόγια αυτά του κ. Φλωράτου, ο οποίος να σημειωθεί ότι συνταξιοδοτείται σε δύο μέρες και δείχνει να μην μασάει τα λόγια του, προκάλεσαν πολιτικό «σεισμό» και πολλά ερωτήματα.
Καταρχήν ποιοι είναι αυτοί που δημιούργησαν αναχώματα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας ώστε να μην ελέγχονται σε βάθος οι επώνυμοι της χώρας;
Υπενθυμίζεται ότι σε πολλές περιπτώσεις τα στελέχη του ΣΔΟΕ έχουν καταγγείλει αποψίλωση της υπηρεσίας από προσωπικό και ειδικότερα σε νευραλγικές θέσεις της υπηρεσίας.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Παππάς.
Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «οδύνη» και «έλλειψη πολιτικής βούλησης» για να μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα ελέγχους σε κρίσιμα ζητήματα όπως για παράδειγμα η λίστα Λαγκάρντ.
Ακούστε την παρέμβαση του κ. Παππά
00:00
00:00

Τα όσα ακούστηκαν από τον κ. Φλωράτο αποκτούν ιδιαίτερη σημασία σε μια κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία. Μόλις χθες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν ήταν αυτός που συνέστησε να μην φορολογούνται στην Ελλάδα «οι πάμπλουτοι και οι Ωνάσηδες».
Με λίγα λόγια δηλαδή έθιξε το θέμα των μη ελέγχων στη χώρα μας σε ότι αφορά τους έχοντες και κατέχοντες. Κάτι που εγείρει σοβαρά ζητήματα αξιοπιστίας και ικανοποίησης του αισθήματος δικαίου στους Έλληνες πολίτες.
Θυμηθείτε την παρέμβαση του κ. Φλωράτου


00:00
00:00
http://www.e-reportaz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom