Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Λιβύη: Εκρήξεις και συγκρούσεις στο αεροδρόμιο της Τρίπολης - Ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις


Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το πρωί, μεταξύ ενόπλων ομάδων, κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής.

Εκρήξεις ακούγονταν από τον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο και από άλλα σημεία της λιβυκής πρωτεύουσας.
Μια πηγή της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας ανέφερε ότι ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο.

«Ρουκέτες έπεσαν στην περιφέρεια του αεροδρομίου γύρω στις 6 το πρωί (τοπική ώρα, 7.00 ώρα Ελλάδας). Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ των πρώην ανταρτών του Ζεντέν, οι οποίοι ελέγχουν το αεροδρόμιο, και άλλων οργανώσεων που θέλουν να τους εκδιώξουν από εκεί», εξήγησε η ίδια πηγή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι άκουσε πυρά και από το κέντρο της πόλης.
Ισλαμιστικές οργανώσεις είχαν απευθύνει έκκληση μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης για την εκδίωξη των πρώην ανταρτών του Ζεντέν από τα σημεία που ελέγχουν στην Τρίπολη και από το αεροδρόμιο το οποίο απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι, το φθινόπωρο του 2011, το αεροδρόμιο ελέγχεται από τους πρώην αντάρτες του Ζεντέν, μιας πόλης σε απόσταση 170 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Τρίπολης.

Οι μεταβατικές αρχές της χώρας δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να διαλύσουν ή να αφοπλίσουν τις ομάδες των πρώην ανταρτών οι οποίοι έχουν καταλάβει πολλές υποδομές στρατηγικής σημασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom