Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Υπό διάλυση η ΔΗΜΑΡ του κυρ Φώτη - Διεγράφη ο Γρηγόρης Ψαριανός - Ανεξάρτητη δήλωσε η Κατερίνα Μάρκου


- Δυο απώλειες σε μια ημέρα μετράει ο Φώτης Κουβέλης
- Ο Γρηγόρης Ψαριανός αρνήθηκε να υπογράψει την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα
- Η Κατερίνα Μάρκου με επιστολή της κατηγόρησε το κόμμα για βαρετές εμμονές
- Η Δημοκρατική Αριστερά μένει με 11 βουλευτές

Ενα κόμμα υπο διάλυση είναι πλεον η ΔΗΜΑΡ αφού μέσα σε λίγες ώρες είναι μείον δυο βουλευτές οι οποίοι διαφωνούν με τις επιλογές του Προέδρου Φώτη Κουβέλη. Την ίδια ώρα και το ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης με επιστολή του εξέφρασε την διαφωνία του με το δημοψήφισμα, ωστόσο είπε ότι αναγκαστικά θα το στηρίξει...

Λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης γνωστοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη απόφασή του, με την οποία ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός δεν ανήκει πλέον στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

«Ο συγκεκριμένος βουλευτής με τη συστηματική διαφοροποίηση και αντίθεσή του προς τις πρωτοβουλίες και επιλογές του κόμματος, αλλά και με τη σημερινή άρνησή του να προσυπογράψει την πρόταση δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ», έχει έρθει σε πλήρη ρήξη με τις συντεταγμένες λειτουργίες και κατευθύνσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Η ΔΗΜΑΡ, κόμμα που αποδεδειγμένα σέβεται τη διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή του στην κοινοβουλευτική ομάδα, παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επί μεγάλο χρονικό διάστημα επιδεικνύει ο ίδιος για τις συλλογικές μας αποφάσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η ΔΗΜΑΡ απάντησε και στην ανεξάρτητη πλέον βουλευτή Κατερίνα Μάρκου η οποία είπε ότι αποχωρεί από το κόμμα το οποίο αναλώνεται σε στερεότυπες και βαρετές εμμεονές.

«Προφανώς, όλοι, συνεπώς και η βουλευτής κ. Μάρκου, έχουν δικαίωμα να επιλέγουν δρόμο και ψηφοφόρους. Σε σχέση πάντως με όσα οψίμως η ίδια καταλογίζει στη ΔΗΜΑΡ για "στερεότυπες και βαρετές εμμονές", είναι γεγονός ότι όντως έχουμε εμμονές με σταθερές αξίες της ανανεωτικής αριστεράς. Θα συνεχίσουμε μάλιστα να τις έχουμε», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Λυκούδης: Αναγκαστικά θα στηρίξω

Τα μέτωπα ωστόσο δεν κλείνουνε εδώ για την ΔΗΜΑΡ. Ο Σπύρος Λυκούδης, με ανακοίνωσή του λέει ότι διαφωνεί με την ιδέα του δημοψηφίσματος, ωστόσο τονίζει «για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης προς τους άλλους Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, προσυπογράφω την πρόταση.»

Όλη η ανακοίνωση Λυκούδη:

Αρνήθηκα και εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου Βουλευτές, όπως επίσης και στελέχη της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ, την συνυπογραφή με τον ΣΥΡΙΖΑ της πρότασής του για δημοψήφισμα.
Το σκεπτικό της άρνησής μας είναι γνωστό. Τελικά η ΔΗΜΑΡ ορθώς δεν προχώρησε σε αυτή την κατεύθυνση.
Επιλέγει να καταθέσει η ΔΗΜΑΡ σήμερα, ξεχωριστή δική της πρόταση για δημοψήφισμα. Υποστηρίζω ότι και αυτή η επιλογή δεν συμβάλλει στην εξέλιξη του θέματος με βάση τις δικές μας θέσεις.
Το θέμα είναι ιδιαιτέρως σύνθετο, η άποψη της ΔΗΜΑΡ πολύπλευρη, τέτοια που δεν νομίζω ότι μπορεί να συναθροιστεί με παρόμοιο αίτημα άλλων πολιτικών χώρων που έχουν τελείως διαφορετικό επί της ουσίας σκεπτικό.
Είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολο να αποφανθεί σε τόσο σύνθετο θέμα ο πολίτης με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ σε δημοψήφισμα.
Παραταύτα, επειδή η ξεχωριστή πρόταση της ΔΗΜΑΡ αποτρέπει την εικόνα δορυφορικής σχέσης του κόμματος ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης προς τους άλλους Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, προσυπογράφω την πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom