Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Βρώμα και δυσωδία στο Πάρκο Γουδή

Η φαεινή προεκλογική ιδέα του μπαζώματος αποδείχτηκε μοιραία ή όταν οι προεκλογικές δεσμεύσεις γίνονται... Ελος!(Δείτε στο τέλος το γιατί)

Ηταν κάποτε παλιά κάποιο καιρό ένα στρατόπεδο εκεί στου Γουδή,απ' όπου κατέβαιναν τα τεθωρακισμένα κάθε φορά που γινόταν δικτατορία στην Ελλάδα,τελευταία φορά κατέβηκαν στο Πολυτεχνείο το '73.

Κάποια στιγμή το στρατόπεδο έκλεισε κι άρχισε να διαμορφώνεται ένα Πάρκο από το Δήμο Ζωγράφου εκεί δίπλα στο παλιό ξερό γήπεδο του Αγίου Θωμά (στη συνέχεια μπήκε τάπητας,αλλά φαγώθηκε...),όπου και το κλειστό του μπάσκετ,όταν έπεσαν και τα τελευταία στρατιωτικά κτίρια.

Κάπου εκεί στο 2000-+  γέμισε πράσινο η περιοχή,η Φωτεινή Σακελλαρίδου έφτιαξε κι εκκλησία με τ' όνομά της κι ο Καζάκος,αν δεν κάνουμε λάθος,έφτιαξε το περίφημο "ποτάμι"!

Για κάμποσα χρόνια το Πάρκο στου Γουδή ήταν ένας όμορφος καταπράσινος τόπος,μια όαση όπου μικροί και μεγάλοι μπορούσαν να παίξουν ή να κάνουν τον περίπατό τους και ν' απολαμβάνουν τη φύση.

Σιγά σιγά ήρθε η εγκατάλειψη και το "ποτάμι" άρχισε να γίνεται εστία μόλυνσης.

Παραμονές των δημοτικών εκλογών του 2014 ο νυν και απερχόμενος το Σεπτέμβρη Δήμαρχος Ζωγράφου,Κώστας Καλλίρης,αποφάσισε να κάνει το μεγάλο έργο....
Είχε τη φαεινή ιδέα να μπαζώσει το "ποτάμι"!

Αυτό το μεγαλόπνοο έργο εν πρώτοις φαίνεται λογικό και σωστό,αφού δεν μπορούσε να βρει μια πιο αποτελεσματική και κοντά στο περιβάλλον λύση.

Ομως από τα αποτελέσματα κάνει μπαμ πως ήταν προεκλογική δουλειά του ποδαριού για το θεαθήναι και μόνο.Το χώμα,όπως ήταν επόμενο έκατσε από τα νερά των βροχών,αλλά και από το πότισμα των δέντρων του Πάρκου και ήδη από καιρό έχουν δημιουργηθεί λιμνούλες με στάσιμα νερά που βρωμάνε και ζέχνουν!Εκεί κατοικοεδρεύουν περιστέρια και άλλα πτηνά με ό,τι αυτό συνεπάγεται.... και για το Δήμο πέρα βρέχει!

Σε πολλά σημεία μάλιστα υπάρχουν και τεράστιες ροδιές,από τα μηχανήματα προφανώς που έκαναν το μπάζωμα και τα αποτελέσματα θα τα δείτε στις παρακάτω ενδεικτικές φωτογραφίες.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η βρώμα και η δυσωδία δεν "αναδύονται" στις φωτογραφίες,όμως,χωρίς να είμαστε ειδικοί,πιστεύουμε ότι το Πάρκο αποτελεί πλέον εστία μόλυνσης και πρέπει άμεσα κάτι να γίνει μιας και το σημείο καθημερινά διασχίζεται από δεκάδες παιδιά που πάνε στις προπονήσεις τους,αλλά είναι και τόπος όπου μικρότερα παιδιά τα πηγαίνουν βόλτα οι δικοί τους.

Απορούμε πως οι περίοικοι δεν έχουν θέσει το πρόβλημα στο Δήμο;Αλήθεια από κουνούπια τι γίνεται;

Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω ή καλλίτερα πηγαίνετε μια βόλτα από κει για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι και... μύτης!Μόνο μην ξεγελαστείτε από την ομορφιά του πράσινου μπαίνοντας από την κεντρική είσοδο,περπατήστε μόνο 50 μέτρα και θα εκπλαγείτε....



Όταν οι προεκλογικές δεσμεύσεις γίνονται... Ελος

Απόσπασμα από τη σελίδα του κυρίου Καλλίρη στο facebook στις 29 Απριλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom