Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Νέοι «καυτοί» διάλογοι για στημένα ματς και... Βούλευμα-φωτιά με τρανταχτά ονόματα

Εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ερευνά ο εισαγγελέας


Βούλευμα-φωτιά του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας βάζει στο στόχαστρο έρευνας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας για «στήσιμο» ποδοσφαιρικών αγώνων και αλλοίωση αποτελεσμάτων παράγοντες ομάδων της Super League, όπως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και άλλα στελέχη της, καθώς και διαιτητές.
Η εισαγγελική έρευνα, που διενεργείται από το 2012 από τον αθλητικό εισαγγελέα Πρωτοδικών Αριστείδη Κορέα, βρήκε σοβαρές ενδείξεις ότι «ο πρόεδρος και οι στενοί συνεργάτες του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδας τους, προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας, κάποιους από τους οποίους προσλαμβάνουν σε καίριες θέσεις της ΠΑΕ μετά την αποχώρησή τους από νευραλγικές θέσεις που κατείχαν στο Δημόσιο». Ετσι ηΔικαιοσύνη θα διερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις σχετικά με τον τρόπο κλήρωσης των διαιτητών και την κατάρτιση των πινάκων διαιτησίας.
Ανώνυμη καταγγελία

Στη δικογραφία με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ενσωματώνονται σοβαρά στοιχεία που προέκυψαν από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, τις οποίες κατέγραψε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Μάλιστα η άρση έγινε με αφορμή ανώνυμη καταγγελία για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης η οποία, μεταξύ άλλων, είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε φούρνο γνωστού επιχειρηματία και πρώην διαιτητή στην Καλαμάτα το 2012. Εκπληκτοι οι δικαστικοί λειτουργοί διαπίστωσαν, όταν έλαβαν τα στοιχεία στα χέρια τους, ότι η άρση αφορούσε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τους στενούς του συνεργάτες.
Πριν από λίγες ημέρες κλήθηκαν 11 πρόσωπα ως «ύποπτοι» τέλεσης αξιόποινων πράξεων που αφορούν τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης και της δωροδοκίας - δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα. Ολοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να καταθέσουν στον αθλητικό εισαγγελέα στα τέλη Αυγούστου. Στη συνέχεια ο κ. Κορέας θα αποφασίσει αν θα ασκήσει κακουργηματικές διώξεις ή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.
Μεταξύ όσων καταλογίζονται στον πρόεδρο του Ολυμπιακού είναι κατά το βούλευμα ότι «επέλεξε, διά μέσου του προέδρου της ΕΠΟ Γεωργίου Σαρρή, συγκεκριμένους διαιτητές στους αγώνες του Πλατανιά και της Παναχαϊκής, κατά τη διάρκεια των play off της περιόδου 2011-2012 της Footbal League, με την εντολή να ευνοήσουν διαιτητικά την ομάδα του Πλατανιά (...) προκειμένου να ανέλθει στη μεγάλη κατηγορία και να τιμωρηθεί η Παναχαϊκή και ο πρόεδρός της Α. Κούγιας».
Ακόμη στον Βαγγέλη Μαρινάκη καταλογίζεται ότι «με τη μεσολάβηση άγνωστου προσώπου, παράγοντα της ΕΠΟ, εξασφάλισε την έκδοση ευνοϊκών υπέρ της ομάδας του Τυρνάβου αποφάσεων, με αποτέλεσμα ο μη πραγματοποιηθείς αγώνας Εθνικός Γαζώρου - Τύρναβος να κατακυρωθεί υπέρ της ομάδας του Εθνικού, η οποία ανήλθε απευθείας στη Footbal League, σε βάρος της Νίκης Βόλου, η οποία υποχρεώθηκε να αγωνιστεί σεαγώνες play off».
Στενές σχέσεις

Επιπλέον επισημαίνεται ότι «ο Ολυμπιακός διατηρεί ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τις ομάδες του Πλατανιά, του ΟΦΗ, του Λεβαδειακού και του Πανιωνίου, στην ομάδα του οποίου έχει τη δυνατότητα να επιλέγει και να τοποθετεί ως προπονητή παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, καταβάλλοντας μάλιστα μέρος της αμοιβής του».
Τέλος, οι δικαστικές Αρχές επισημαίνουν ότι «στενοί συνεργάτες του προέδρου του Ολυμπιακού επιχειρούν για λογαριασμό του ή με τη συναίνεση αυτού να αποκτήσουν μετοχές σε άλλες ομάδες της Super League, όπως ο ΠΑΣ Γιάννενα ή η Βέροια» και ότι «ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέλεξε και προώθησε, μέσω των φιλικά προσκείμενων στο πρόσωπό του προέδρων των τοπικών ενώσεων, την υποψηφιότητα του Σαρρή για τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ομάδας του».

Μαρινάκης - Σαρρής με κινητά αλλοδαπών
Τηλεφωνικές συνδέσεις που είναι καταχωρισμένες με στοιχεία αλλοδαπών οι οποίοι κατοικούν στην Ελλάδα φέρονται να χρησιμοποιούν, σύμφωνα με το βούλευμα-φωτιά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού σε «κρίσιμες» συνομιλίες για ποδοσφαιρικά ζητήματα χρησιμοποιεί τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει σε αλλοδαπό με το όνομα FATAUL HAQUE. Από αυτό το νούμερο, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, σε μία περίπτωση ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλεσε ένα άλλο κινητό (αγορασμένο στο όνομα ενός Πακιστανού που είχε αιτηθεί πολιτικό άσυλο αλλά χρησιμοποιείται από Ελληνα).

Η φωνή του προέδρου του Ολυμπιακού φέρεται να αναγνωρίστηκε, ενώ το άλλο πρόσωπο «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις πως ίσως είναι παράγοντας της ΕΠΟ». Σε άλλη συνομιλία οι Αρχές ταυτοποίησαν τις φωνές του Β. Μαρινάκη και του Γιώργου Σαρρή, οι οποίοι συζητούν μεταξύ τους με τηλέφωνα αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ χρησιμοποιεί καρτοτηλέφωνο στο όνομα QIANQIAN ZHANG.

Το κινητό εκπέμπει από κεραία της Χίου, σε χρόνο που ο Γ. Σαρρής βρισκόταν στο νησί, όπως προκύπτει από τα έγγραφα αεροπορικής εταιρίας και η φωνή προσομοιάζει με τη δική του.

Οι συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ
Ο μέτοχος του Ολυμπιακού Γιώργος Σαλονίκης και ο Β. Μαρινάκης μιλούν για τις ψήφους των εκπροσώπων ομάδων στις εκλογές της ΕΠΟ.
Σαλονίκης: Ο Γκαράζης είναι αυτός της Λαρίσης... Και μου λέει... μου λέει, ρώτα τον Βαγγέλη τι να κάνει...
Μαρινάκης: Ε, να του πούμε εμείς τι να κάνει. Οταν έρθει η ώρα θα του πούμε εμείς.
Σαλονίκης: Δηλαδή τώρα να του πούμε ψήφισε ό,τι γουστάρεις, δεν μας ενδιαφέρει...
Μαρινάκης: Ας ψηφίσει εναντίον του Πιλάβιου. Και εμείς θα του πούμε σε λίγο ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος.

Υπάλληλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός αφήνει μήνυμα στον τηλεφωνητή του Β. Μαρινάκη:
Υπάλληλος: Σας πήρα τηλέφωνο γιατί με πήρε από την Πέλλα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας και την 1η Ιουνίου που έχουν τη συνέλευση της ΕΠΟ θα είναι στην Αθήνα... και θα ήθελαν να σας δουν από κοντά, να σας γνωρίσουν και να σας διαβεβαιώσουν ότι η ψήφος είναι δική σας και όπου θέλετε θα τη δώσουν. Καληνύχτα σας.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού συνομιλεί με τον υπεύθυνο επικοινωνίας Κώστα Καραπαπά για τον Αλέξη Κούγια και αφήνουν υπονοούμενα για ξυλοδαρμό του.
Καραπαπάς: Εχει πάει αυτή η κοντούλα η λεμονιά, ο δικηγόρος, ο γελοίος.
Μαρινάκης: Ποια λεμονιά;
Καραπαπάς: Η κοντούλα η λεμονιά, ο Κούγιας.
Μαρινάκης: Ναι.
Καραπαπάς: Πριν από λίγο. Δεν έχει βρει τον Δούρο, έχει βρει τη γυναίκα του, την έχει βρίσει. Εφτυνε. Απειλούσε. Θα του κάνει μήνυση, λέει αυτή.
Μαρινάκης: Μμμ.
Καραπαπάς: Εντάξει, και θα τους πω εγώ στα παιδιά να τον κάνουν τούμπανο τώρα, αυτό.
Οι ίδιοι συνομιλούν για να γίνουν δημοσιεύματα που θα επηρεάσουν τον διαιτητή αγώνα του ΠΑΟ.
Μαρινάκης: Ηθελα να αναρτήσεις στους τρεις δικούς μας, να γράψουν για τον Τριτσώνη. Παίζει αύριο αυτός τον Ατρόμητο με τον Παναθηναϊκό.
Καραπαπάς: Ναι
Μαρινάκης: Προσοχή, μην τους δώσει και αυτός, όπως ο Γιάχος, πλαστό εισιτήριο.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ακούγεται να παρεμβαίνει σε παράγοντα της ΕΠΟ προκειμένου να απορριφθεί έφεση του Τυρνάβου για το ματς με τον Εθνικό Γαζώρου και να ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση με την οποία κατοχυρώθηκε στον Εθνικό με σκορ 3-0.
Β.Μ.: Είναι σήμερα η δευτεροβάθμια, γιατί έκαναν έφεση.
Α.: Εκανε έφεση ποιος;
Β.Μ.: Ο Τύρναβος.
Α.: Ναι.
Β.Μ.: Να απορριφθεί.
Α.: Μάλιστα.
Β.Μ.: Μ' ακούς; Το λέω γιατί είναι ο... αυτός... ένας.
Α.: Ναι, εντάξει, εντάξει.
Β.Μ.: Να απορριφθεί... Αυτό... Να ισχύσει ό,τι ίσχυσε πρωτόδικα.
Αλλη συνομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή αφορά την τοποθέτηση διαιτητή σε συγκεκριμένο παιχνίδι:
Γ.Σ.: Δεν μπορεί να πάει ο Μάνδαλος, γιατί είναι Καλλιθέα, είναι αθηναϊκή ομάδα. Μπορεί να πούμε του Μάνδαλου να πάει να παίξει το Παναχαϊκή - Καλλονή.
Β.Μ.: Ναι, ΟΚ.
Γ.Σ.: Εντάξει;
Β.Μ.: Το θέμα είναι να κάνει... να είναι αυτό.
Γ.Σ.: Ναι, ναι, ναι, πιο πολύ εμπιστοσύνη έχουμε σ' αυτόν.
Ο κόουτς Ελευθερόπουλος!
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Βρέντζος προωθούν τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον πάγκο του Πανιωνίου.
Γ.Β.: Θα κάνουν μια συνάντηση με τον Δερμιτζάκη (σ.σ.: πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ) αύριο και θα του κάνουν μια αστεία πρόταση ώστε μετά αυτός να πει όχι...
Β.Μ.: Και πες του άμα θέλει, τον μισόοοο... μισθό τον δίνουμε εμείς για δώρο.
Ο Βρέντζος παίρνει τηλέφωνο τον παράγοντα του Πανιωνίου για να του ανακοινώνει την απόφαση Μαρινάκη και ακολουθεί ο παρακάτω σπαρταριστός διάλογος:

Γ.Β.
: Γι' αυτό που συζητάμε για τον προπονητή...
Ν.: Ναι.
Γ.Β.: Θα σας κάνουμε και δώρο το μισό συμβόλαιο του Δημήτρη!

Ο Θεοδωρίδης με δημοσιογράφο από τη Β. Ελλάδα
Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης (Θ) συνομιλεί με τον δημοσιογράφο - παρουσιαστή από τη βόρεια Ελλάδα και του υπαγορεύει τι να πει το βράδυ στην εκπομπή του για θέματα διαιτησίας, επειδή «το έχει ζητήσει ο πρόεδρος».
Θ: Θα του πεις... εδώ στη Θεσσαλονίκη βράζει ο ΠΑΟΚ με αυτά που έκανε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον ΠΑΟΚ.
Χ: Ναι.
Θ: Τα ίδια έκανε με τον Ατρόμητο, τα ίδια έκανε και με την ΑΕΚ.
Χ: Με τη διαιτησία, το θέμα, ναι, ναι, ναι.
Θ: Ναι, δηλαδή πες, μου αρέσει που βγαίνει ο προπονητής τους... είναι ντροπή... ξε... βγαίνει ο λάισμαν, ο ένας, ο άλλος εδώ... αυτά τα παιχνίδια κρίνανε αποτελέσματα.
Χ: Ε, βέβαια.
Θ: Θα το πεις, Κώστα, γιατί μου το ζήτησε ο πρόεδρος να το πεις.
Χ: Ναι, παιδί μου, με τον Παναθηναϊκό, βέβαια, τι στεναχωριέσαι;
Θ: Ε;
Χ: Εγώ είμαι εδώ, τελείωσε, τι στεναχωριέσαι; Δεν είμαι ο άνθρωπός σου; Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών!
(...)
Θ: Πες ότι σε πήρα μόνο να σου πω «χρόνια πολλά». Μη με ανακατέψεις εμένα, να μη φαίνομαι...

Ο δικηγόρος Θέμης Σοφός, σύζυγος της Σταματίνας Τσιμτσιλή, συνομιλεί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη (05.06.2012).
Ο Σοφός τού λέει ότι το ίδιο βράδυ στα Ποσειδώνια, στο Island, θα είναι μαζί του ένας εισαγγελέας, αλλά δεν θέλει να πει το όνομά του από το τηλέφωνο. Ο Σοφός τον ενημερώνει ότι ο εισαγγελέας είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης, υποστηρίζει τον Βαγγέλη και θέλει οπωσδήποτε να κάνουν μια συζήτηση μαζί. Ο Μαρινάκης δεν έχει πρόβλημα και του λέει ότι θα μιλήσουν το βράδυ.
Ο Γιάννης Βρέντζος με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. 
Συνομιλία του διευθύνοντα συμβούλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γ. Βρέτζου (Β) με τον Π., τότε υποδιευθυντή Βορειοανατολικής Αττικής, περιφέρεια στην οποία υπάγεται και το ΟΑΚΑ, και νυν υπεύθυνο ασφαλείας του Ολυμπιακού. Η συζήτηση αφορά τις κρίσεις στα επιτελεία της ΕΛ.ΑΣ.
Β: Ωραία, να κάνουμε εμείς ένα ραντεβού αύριο το πρωί, κάπου να τα πούμε, εσείς πού μένετε;
(...)
Β: Ε! Ωστε τέτοιο, ώστε να μπορέσουμε να οργανωθούμε λίγο, να αποφασίσουμε πώς θα τα κάνουμε τα πράγματα.
Π: Ο,τι μου πείτε!
(...)
Π: Βασικά, εκεί μας ενδιαφέρει, πιστεύω, η διεύθυνση σε κεντρικό επίπεδο, στην Αστυνομική Διεύθυνση, να είναι άνθρωποι που μπορείς να συνεργαστείς και τα άλλα που είπαμε, τα βασικά, το Τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου που έχει και την αρμοδιότητα.
Β: Ωραία, εντάξει, εντάξει, οπότε τα λέμε.
Συνομιλία Α.Κ. (φίλου του Βαγγέλη Μαρινάκη) με τον Γιώργο (Γ) σχετικά με την έρευνα δημοσιογράφου (03.07.2012).

Γ
: Ε! Είχε έρθει ο Τέλλογλου κάτω, για τα σκάφη πάντως.
Κ: Πάλι;
Γ: Οχι, την άλλη φορά είχε πάει στο ΣΔΟΕ και ρώταγε. Τώρα ήρθε κάτω.
Κ: Μμμ...
Γ: Οχι στον διευθυντή, στο τμήμα κάτω, των σκαφών.
Κ: Μάλιστα.
Γ: Τον καλύπτω τον προεδράκο, όπως βλέπεις.
Κ. Ναι...

«ΘΑ ΠΑΡΩ ΕΓΩ 20 ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ»

Μώραλης: Μίλησα με τον Βασίλη πολλή ώρα. Μου λέει, όπως έχω πει και στον πρόεδρο στην τελευταία μας συνάντηση, έχω κάνει επιλογή να κατέβω... Αν μιλήσω με τον πρόεδρο και υπάρχει μια επιχειρηματολογία διαφορετική, η οποία ξέρω εγώ, δεν ξέρω τι μπορεί να είναι, ΟΚ, αλλά η επιλογή μου είναι αυτή. Αν θέλει να κατέβει και ο Σαρρής, ΟΚ. Εγώ, αν κατέβει ο Σαρρής, θα ζητήσω να τηρήσει μια σχετική ουδετερότητα. Εγώ δεν θέλω να κινηθεί ούτε μαζί μου, ούτε αυτό. Αλλά η επιλογή μου είναι αυτή. Εγώ του λέω θα τα μεταφέρω στον Βαγγέλη.
Μαρινάκης: Μμμ!
(...)
Μώραλης: Η μόνη περίπτωση είναι -μου λέει- να μη βγω εγώ, αν κατέβουμε και οι δύο, είναι να χρησιμοποιηθούν χρήματα.
Μαρινάκης: Δεν είναι θέμα να χρησιμοποιηθούν χρήματα. Είναι πως οι Ενώσεις, έτσι αυτά τα ξέρει ο Γκαγκάτσης τώρα, θα πάρω τουλάχιστον 20 Ενώσεις τηλέφωνο, τι να κάνουμε; Ποιον υποστηρίζει ο Ολυμπιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom